Profilen varnar: Sök inte till programmet

avChristoffer Nilsson

TV

Kritisk till SVT:s skandalsåpa

1 av 5

SVT söker nya deltagare till ”Gift vid första ögonkastet”.

Nu varnar Bert Persson från säsong ett andra att ställa upp i dejtingsåpan.

”Din personlighet och sanning kommer klippas sönder”, skriver han på sin blogg.

Trots att deltagare från säsong ett flera gånger kritiserat serien ”Gift vid första ögonkastet” söker nu public service-kanalen deltagare för en ny säsong.

Programmet går ut på att deltagare gifter sig första gången de träffas efter att ha blivit matchade genom analyser av bland annat en präst, en psykolog och en beteendevetare.

Skilde sig direkt

Av de tre paren från säsong ett skilde sig ett par under inspelningarna av det sista avsnittet  och ett annat en kort tid efter inspelningarna.

Nu varnar Bert Persson, som i det sista avsnittet skilde sig från Ellen Tejle, andra att söka till programmet.

”Sök inte. Sannolikheten att träffa en livskamrat är minimal och slumpmässig. Ingen matchning i min omgång blev lyckad, absolut inte vetenskaplig och objektivt genomförd”, skriver han på sin blogg.

”Blir sönderklippt”

Han kritiserar klippningen av programmet.

”Det är kul att uppleva TV och det är klart man lär sig saker. Men kostnaden är stor. Din personlighet och sanning kommer klippas sönder för att varje avsnitt ska vara intressant och följa en röd tråd som redaktör och producent styr över”, skriver han på bloggen.

I slutet av förra året fick programmet kritik av deltagaren Mathias Thunblad.

– Det borde ha varit mer fokus på att det skulle gå bra för paren. De har kanske inte alltid tänkt på parets bästa, utan istället skapat konflikter, sa han då.

SVT tror på idén

Siri Berglund är SVT:s projektledare.

– Vi är lika besvikna som Bert för att han inte hittade kärleken, men vi tror på experimentet som inte alls är tillfälligt, säger hon.

Hon medger att det inte finns någon garanti för att hitta kärleken i programmet.

– Men det finns en garanti för att du som är singel lär känna dig själv bättre och att du lär känna en partner som en hel expertpanel menar att du passar ihop med, säger hon.

Bert Persson slår tillbaka mot SVT:s kommentar.

”Jag är inte besviken för att jag inte träffade kärleken. Jag är besviken på kvalitén i tv-produktionen. Att fokus låg på att få ihop formatet istället för att låta paren mötas på riktigt under gynnsamma förhållanden”, skriver han i ett mejl.