Jack Black klar för ”Welcome to Sweden”

TV

Humorstjärnan: ”Det är alltid samma sak, oavsett om det är en stor 100 miljoner dollar-film eller en liten tv-serie i Sverige”

1 av 5 | Foto: Jack Black i ”Welcome to Sweden”.

Sångaren och skådespelaren Jack Black gästar ”Welcome to Sweden”.

Eftersom serien sänds i både Sverige och USA försöker man få med stora amerikanska namn.

– Vi försöker hitta folk som är kända i båda ländarna, vilket är svårare än man tror, säger Greg Poehler.

I ”Welcome to Sweden”:s andra säsong gästar en rad stora Hollywoodnamn. Nu avslöjas det att ingen mindre än skådespelaren och artisten Jack Black har en mindre roll i serien.

– Vi försöker hitta folk som är kända både i USA och Sverige och det är en mindre lista än vad man skulle kunna tro. Men de som vi fått hit har varit jätteglada över att vara med. Det har dock varit svårare den här säsongen eftersom den spelats in under vintern. Men Jason (Priestly) och Neve (Campbell) är båda kanadensare så de har bättre tolerans för dåligt väder, säger seriens skapare och huvudrollsinnehavare Greg Poehler.

Processen är likadan

I ett filmklipp på TV4:s hemsida intervjuar Poehler Jack Black om hans insats i serien. Jack Black säger bland annat att han inte gör någon skillnad på en stor eller liten produktion.

– Det är alltid samma sak, oavsett om det är en stor 100 miljoner dollar-film eller en liten tv-serie i Sverige, processen är likadan, säger Jack Black i en video på TV4:s hemsida.

– Så alla pratar svenska? frågar Greg Poeheler.

– Nej, den lilla detaljen är förstås annorlunda.

Jack Black har tidigare medverkat i filmer som ”High fidelity”, ”King Kong” och ”School of Rock”. Han är också känd som sångare i den humoristiska rockgruppen Tenacious D.

ARTIKELN HANDLAR OM