Oscarsson spelar elak far i ny pjäs

Publicerad:
Uppdaterad:

Från "Dieselråttor och sjömansmöss" till drama av Kristina Lugn. Nu spelar Per Oscarsson misshandlande pappa i ny tv-pjäs.

- Det är ett fint porträtt av en våldsam far, säger regissören Åsa Karlén.

Syns i nyskriven pjäs i tv under hösten.
Foto: CARL-JOHAN SÖDER/SVT
Syns i nyskriven pjäs i tv under hösten.

Kristina Lugn är känd för sina underfundiga dikter och teaterpjäser. Nu kommer ett nyskrivet drama för SVT. Dramat heter från början "Att sörja Linnea" men har numer arbetsnamnet "Himmel över Stockholm". Det handlar om en far som möter sin döda dotter. En dotter som han hotat och slagit då hon levde.

Allvarligare

- Det är betydligt allvarligare än det Kristina Lugn skrivit tidigare, säger regissören Åsa Karlén som bland annat gjort julkalendern "Kaspar i Nudådalen".

I rollerna som fadern och dottern ser vi Per Oscarsson och Malena Engström. Han har medverkat i en lång rad produktioner, på senare år bland annat "Herr von Hancken", "Anderssons älskarinna" och "Dieselråttor och sjömansmöss". Malena Engström är känd från "Brottsvåg", "Rederiet" och "Spung".

"Många leenden"

- Det är två fantastiska skådespelare. De lyckas fånga det där melankoliska i pjäsen men det blir absolut många leenden också, säger Åsa Karlén.

"Himmel över Stockholm" är en enaktare på 50 minuter och kommer troligtvis sändas i SVT under hösten.

Karin Lindstedt

Publicerad: