Givet att Peppe ska vinna "Let"s dance"

TV

Kishti ut. Peppe kvar. Ropen om orättvisor och röstfusk skallar.

Själv myser jag. Klart att Peppe ska vinna, så att svenska folket kan få en kollektiv blodtryckshöjning lagom till våren.

Jaja, det är orättvist mot de som verkligen kan dansa, men seriöst - det är inte OS vi snackar om här. Och hur kul hade det varit om Peppe hade åkt ur i går? Vad skulle diskuteras efter det? Annas fantastiska dans? Viktors fantastiska dans? Arjas fantastiska dans?

En nödvändighet

Sjukt tråkigt. Magin hade varit borta. "Let"s dance" behöver en underdog, en halvflint sportjournalist som dansar som om han fått en tjotablängare rakt in i balanscentrum.

Han är en nödvändighet för att hålla intresset uppe.

Det är bara att läsa inläggen på internetforumen. Alla handlar om Peppe, och folk skriver saker i stil med "Jag lovade mig själv förra fredagen att aldrig mer titta på det här oseriösa skräpet, där någon som är så dålig som Peppe får vara kvar" fyra minuter efter avslutat program - vilket får en att misstänka att undertecknad har suttit klistrad framför tv:n den här fredagen också, för att återigen få uppleva det skandalösa i att se Peppe dansa vidare mot guldet.

Gör Sverige roligare

Så allvarligt talat skiter jag i om TV4 fifflar med rösterna eller inte.

För varje steg (i otakt) som herr Eng tar mot finalen gör Sverige lite roligare. Och lite argare.

Karolina Fjällborg

ARTIKELN HANDLAR OM