Alexander Bard fast i flygkaoset

TV

Laila Bagge Wahlgren kommer inte vara med i morgon – panik på TV4 när två jurystolar står tomma inför veckofinalen

1 av 5 | Foto: Tomt i mitten Pelle Lidell och Anders Bagge kan få gott om plats i jurybåset i morgon. Alexander Bard sitter fast i flygstrejkande Grekland och Laila Bagge Wahlgren har precis fått barn.

Laila Bagge Wahlgren har fött barn och Alexander Bard är fortsatt strandsatt i Grekland.

I morgon kan två stolar i jurybåset stå tomma i ”Idol”.

– Vi måste hitta en lösning på det här under dagen, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent.

Under hela hösten har TV4 förberett sig på att Laila Bagge Wahlgren kommer att föda barn den här veckan.

Med tre jurymedlemmar på plats är tanken att det ska fungera ändå.

Men i går kom chockbeskedet till TV4 – Alexander Bard som befinner sig i Grekland för att promota sin nya singel, sitter fast i Aten på grund av en flygstrejk.

Nu riskerar TV4:s mardröm att bli sann – två platser i jurybåset gapar tomma.

Foto: Magnus Karlsson Lamm.

– Att köra på två jurymedlemmar är alldeles för lite. Problemet blir att hitta någon med så här kort varsel, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för ”Idol”.

Har bokat varje flight

Alexander Bard befann sig på den grekiska ön Santorini i tisdags när beskedet om flygstrejken kom. Det sista, fullbokade planet mot Aten skulle just lyfta.

– Vi satte oss på flygplatsen med stora hundögon. Helt plötsligt kom det ut en pilot som sa: ”smyg in här i cockpit”, säger han.

Nu är Bard strandad i Aten och har ingen aning om hur han ska ta sig till ”Idol”-studion i morgon. Han har bokat in sig på varje flight mot Stockholm på fredag – från fyra på morgonen till 11 på förmiddagen.

– Men om de inte blåser av strejken, kommer vi inte att komma från Aten på fredag morgon, säger han.

”Undersöker hur vi ska lösa det”

Då står hans juryplats tom.

Laila Bagge Wahlgren födde en son i går kväll, och Magnus Karlsson Lamm slår fast att hon inte kommer att vara med i fredagens program.

– Nej, hon kommer att ta hand om sin son och vila upp sig. Jag pratade med Laila nyss och hon hälsar att hon mår bra och att hon är tillbaka nästa fredag med nya Bard-sågningar, säger Karlsson Lamm och skrattar.

Men TV4 står samtidigt handfallna – utan en tydlig lösning på situationen.

– Vi hade hoppats att Laila skulle kunna vara med den här veckan, men nu blir det ju inte så. Just nu är vi inne i en process där vi undersöker hur vi ska lösa det här. Jag vet fortfarande inte hur det blir med Alexander, säger Magnus Karlsson Lamm.

Nöjesbladet.se pratade med Bard på torsdagsförmiddagen.

Han hoppades på att kunna komma hem på fredagen, i tid för sändningen.

– De säger att strejken kommer att lätta i kväll. Vi är inbokade på flera flighter i morgon och in-checkade på en tidig flight. Det är både skitjobbigt och lite lustigt att både jag och Laila kanske är borta i morgon kväll, säger han.

”Han får väl åka båt hem”

Pelle Lidell, 49, är en av bara två jurymedlemmar som garanterat kommer att vara på plats i TV4-studion i morgon.
– Ja, det ser lite knivigt ut för Alexander i Grekland. Vi får se hur han löser det här. Men "Barden" är en fixare, om jag känner honom rätt kommer han att hitta en lösning på det där. Han får väl åka båt hem, eller ta sig till Albanien och flyga därifrån, säger han och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol