TV

”Filip & Fredrik hade aldrig vunnit om galan sänts på TV4”

Av: 

Jan-Olov Andersson

Glada vinnare

Foto: Magnus Sandberg

TV

Public service-tv dominerade ungefär som vanligt. Och kunde gott vunnit ännu fler priser.

För ”Solsidan” BORDE inte ha vunnit och Filip & Fredrik HADE nog aldrig vunnit om galan hade sänts i SVT eller TV 4.

Det är ibland lite rörande när man läser hur presscheferna på TV 3 och Kanal 5 kommenterar tittarsiffror. Deras program kan ha haft en bråkdel så många tittare som SVT och TV 4, men de lyckas ändå alltid hitta en målgrupp där de har vunnit tittarnas gunst.
I går tror jag dock att målgruppen faktiskt hade viss betydelse när det gäller en av kategorierna där tv-tittarna bestämde.
Över en miljon SVT-tittare följde säkert troget sitt ”Doobidoo”. Någon miljon TV 4-tittare såg ”Idol 2011”. Följdaktligen tittade de inte på Kristallen-galan och röstade knappast på varken Micke Leijnegard eller David Hellenius. Filip & Fredrik är populära i de mindre reklamkanalernas lite yngre målgrupper och vann, trots att de tv-program de har gjort senaste säsongen inte tillhör det bästa de har gjort.
Det bästa man kan säga om deras tacktal, en bisarr hyllning till schacklegenden Bobby Fischer (1943-2008), var väl att det var… oväntat och annorlunda.
•Andra säsongen av ”Solsidan” var ju så mycket sämre än den första, att en erfaren jury i stället borde ha belönat en annan serie med Henrik Dorsin, ”Grotesco”.
André Pops var nog galans mest väntade vinnare. Höll bästa tacktalet, en hyllning till avlidna ishockeymålvakten Stefan Liv och före detta arbetskamraterna Jan Svanlund och Sven ”Plex” Petersson, som båda gick bort i år.
•Två personliga favoritvinnare: Tom Alandh som fick hederspriset och ”Plura” Jonsson för sitt matprogram.
•För övrigt var TV 3:s sändning, i all sin enkelhet, kanon. Inte massa trams och onödiga artistuppträdanden. Adam Alsing skötte sig utmärkt. Fick dålig respons på vitsarna i början, men tog revansch med de stundtals otroligt roliga ordvitsarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: