Let’s dance

Dags för nya kändisar att valsa runt

TV

Fnissig stämning råder i studion där årets "Let's dance"-deltagare på fredag ska ta sina första danssteg i direktsändning.

För flera av dem blir det mer eller mindre de första dansstegen någonsin.

Charlotte Sinclair och Frank Andersson.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

- Lite krogmoves kan man väl... Men det här är en helt annan grej. Här ska man lära sig steg och teknik och använda kroppsdelar man aldrig använt. Oavsett hur bra man tycker att man är med några öl innanför västen så är man en nybörjare, konstaterar tidigare "Idol"-deltagaren Andreas Weise.

För hans del får det nya året en intensiv start. Dagen efter "Let's dance"-premiären ska han ut på en turné med "Idol"-gänget:

- Jag undrar hur jag ska hinna med allt, det är ett väldigt tufft schema.

Ont i knät

Frank Anderssons danserfarenhet ser ut ungefär som Andreas Weises. Dans har tidigare endast utövats i krogens dunkla belysning.

- Det här är ju seriöst, här dansar man nykter. Det är faktiskt jävligt kul, säger brottaren, som genom åren också gjort sig känd som något av en badboy.

Olägligt nog hindrar ett ömmande knä honom från att träna.

- Jag har en slemsäcksinflammation, så det är inte full rulle riktigt. Och hon kräver ju att man ska kunna bete sig som en dansare med tåvinklar och bensträck, berättar han och nickar med ett leende mot danspartnern Charlotte Sinclair.

De senaste veckorna har paret dock övat in både veckans och nästa veckas dans, så skadeläget borde inte vara något problem, skyndar han att tillägga.

Rybak tävlar

Krönikören, sångerskan och tidigare modellen Hannah Graaf Karyd blev tillfrågad om att vara med i tävlingen redan 2006. Då tackade hon nej, men sedan dess har hon hoppats på att få frågan igen.

- Hade jag tackat nej nu hade jag ångrat mig i resten av mitt liv, säger hon.

Ett lite överraskande namn i årets startfält är den norske schlagervinnaren Alexander Rybak. Han berättar att han ställer upp i det svenska programmet eftersom han tycker att det håller en högre nivå än Norges motsvarighet "Skal vi danse":

- Allt är ju större i Sverige: Klackarna, håret... Allt.

"Let's dance" har premiär i TV 4 på fredag klockan 20.00.

Therese Lindström/TT Spektra

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Let’s dance

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance