Lisa Kudrow till Kristallen

Lisa Kudrow medverkar på Kristallen.

Svenska Hollywood-stjärnan Malin Åkerman övertalade sin vän att göra en exklusiv sketch till den svenska tv-galan.

– Vi kommer få veta vad Lisa tycker om svensk tv, säger Edward af Sillén, manusförfattare och regissör.

Hon blev känd för en hel värd som den lätt förvirrade Phoebe Buffay i en av världens mest framgångsrika komediserier, ”Vänner”. Sedan dess har Lisa Kudrow, 51, gjort succé i filmer och tv-serier som ”P.S. I Love you”, ”Web therapy” och ”The comeback”.

Och det var också i ”The comeback” som hon lärde känna den svenska Hollywood-stjärnan Malin Åkerman, 36, som är en av programledarna för Kristallen. Tack vare deras vänskap dyker nu Lisa Kudrow upp i sändningen av tv-prisutdelningen i TV4 på fredag.

– Malin och hon har ju precis avslutat inspelningen av den andra säsongen av ”The comeback” ihop, så Malin frågade om hon ville vara med i en sketch, säger Edward af Sillén, som regisserar och skriver manus till Kristallen tillsammans med Daniel Rehn.

Utdelningen av det svenska tv-priset Kristallen sänds i år på TV4 med förutom Malin Åkerman också David Hellenius, 40, Petra Mede, 44, Kalle Moraeus, 51, Malin Gramer, 36 och Johan Petersson, 41, som programledare.

Och nu får de alltså ännu mer celebert besök när Lisa Kudrow dyker upp i en sketch.

Kristallen brukar beskrivas som den svenska motsvarigheten till Emmy-galan så det bör göra Kudrow bekväm. Hon har nominerats till det prestigefulla amerikanska priset inte mindre än nio gånger och vunnit det en gång, 1998, för sin roll som Phoebe i ”Vänner”.

– Vi skickade över en sketch till henne och hon gav tummen upp. Sen spelade vi in sketchen över Skype med Lisa i Los Angeles, säger Edward af Sillén.

Han vill inte berätta för mycket om Lisa Kudrows medverkan:

– Men vi kommer få veta vad hon tycker om svensk tv, så mycket kan jag säga, säger Edward af Sillén.

Publisert: