Nu anmäls hans bygge

TV

Ernsts trädäck lämnas till åklagare

Foto: OLAGLIGT Ernst Kirchsteiger, 50, byggde ett trädäck i TV4:s program ”Sommar med Ernst”. Men bygget stred mot strandskyddet.

Ernst byggde ett trädäck – trots att det stred mot miljöbalken.

Nu har Länsstyrelsen i Skåne gjort åtalsanmälan.

– Vi har agerat på det sätt som vi har gjort, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4.

Foto: Aftonbladet 11 juli 2008.

I säsongspremiären av ”Sommar med Ernst” lät programledaren Ernst Kirchsteiger, 50, bygga ett trädäck till ett sommarhus i Gislöv på Österlen.

Hoppades på dispens

Det visade sig att utbyggnaden omfattas av strandskyddet och kräver tillstånd. TV4 och produktionsbolaget OTW Television AB försvarade sig då med att de hade blivit lovade dispens.

Men som Aftonbladet kunde rapportera tidigare påbörjades utbyggnaden innan dispensen erhållits, och trots skriftlig vädjan från OTW Television AB har nu Länsstyrelsen i Skåne gjort en åtalsanmälan i ärendet.

På TV4 är man dock säkra på sin sak.

– Vi har agerat på det sätt som vi har gjort. Det var ett stort missförstånd från början, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4.

”Har fullt förtroende”

Ägaren för den aktuella fastigheten, Henric Appelkvist, är nöjd med TV4:s och OTW:s agerande.

– Vi har fullt förtroende för TV4 och OTW, säger Appelkvist, men passar även på att kritisera Länsstyrelsens agerande i frågan.

– Jag träffade deras handläggare innan utbyggnaden. Hon uttryckte att det inte skulle vara några problem och sedan kom det ett beslut baserat på det. Problemet handlar om att de borde ha lite snabbare handläggningstider, säger han.