Angelica klarade sista hindret – mot alla odds

Publicerad 2013-05-17

”Jag kämpade med tårarna”

Hon ställdes inför en 15 meter hög klippavsats.
Nu berättar Angelica "Titti" Österberg om skräcken.
– Jag kämpade med tårarna och tänkte att jag gör det aldrig.

15 meter till marken. I säsongsfinalen av "Mot alla odds" mötte deltagarna sin sista utmaning – att viras ner för en 15 meter hög lodrätt klippavsats. För Angelica "Titti" Österberg, 49 blev det en mardröm.

– Jag var rädd att jag skulle trilla rakt in i väggen och slå ansiktet eftersom jag inte kunde ta emot mig, säger Angelica "Titti" Österberg till Nöjesbladet.

”Lät häftigt”

När Titti var 16 år och på semester råkade hon ut för en tågolycka. Hennes tåg krockade med ett godståg och hon flög ut ur fönstret. Efter månader på sjukhus kom hon hem, med en halv arm mindre.

Som en av tio deltagare i SVT:s serie kämpade hon för att ta sig 50 mil genom Nicaraguas djungel. Det avslutande hindret höll på att bli för stort.

– Först lät det häftigt, men ju närmare vi kom så började ångesten växa. Jag kämpade med tårarna och tänkte att jag gör det aldrig. Bara att komma nära stupet och tanken att göra det fanns inte i mitt huvud. Jag var extremt rädd.

Titti berättar att det är tack vare expeditionsledaren Oskar Khilborg och gruppens stöd som hon till sist klarade av det.

– Man kan man så otroligt mycket mer än man tror. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att göra det innan, men jag klarade det till slut.

Det blir väl inga fler stup i framtiden?

– Jo, jag kan nog tänka mig det faktiskt. När man fått lite distans till det så. Det var så otroligt häftigt.

ANNONS