Domstol kan avgöra bråket om pengarna

TV

"Blondie" stämmer Inger på 83 300 kr av vinstsumman

1 av 2 | Foto: "FARMEN" TILL RÄTTEN? För drygt två veckor sedan avslöjade Aftonbladet det hemliga kontraktet som skulle förbinda "Farmen"-vinnaren att dela med sig av pengarna. Nu kräver Jan "Blondie" Hammarlöf att få sin del av summan - och går inte Inger Andersson med på att ge honom 83 300 kronor kan "Farmen"-finalen avgöras en gång till. Och då i rättssalen.

"Farmen" kan avgöras i domstol.

Jan "Blondie" Hammarlöf stämmer vinnaren Inger Andersson på 83 300 kronor av segersumman.

- Han har goda möjligheter att vinna, säger "Blondies" advokat, Mats Björkenfeldt.

Slagsmål, påstådda sextrakasserier, rasism och diskningar. Den senaste upplagan av TV 4:s dokusåpa "Farmen" har redan satt rekord i skandaler.

Och härvan fortsätter över två månader efter finalprogrammet.

Aftonbladet har tidigare avslöjat det hemliga kontraktet som avgjorde tävlingen.

Jan "Blondie" Hammarlöf, slutsegraren Inger Andersson och ytterligare fyra deltagare skrev under inspelningen att avtal om att dela på segersumman - 500 000 kronor - om någon av dem vann.

Brev via sin advokat

Efter finalen gör dock ingen av de inblandade i pakten anspråk på pengarna. Majoriteten av dem hävdar att allt var en ploj.

Men inte Jan "Blondie" Hammarlöf.

I dagarna skickar hans advokat, Mats Björkenfeldt, ett brev till Inger Andersson.

- Min huvudman vill att avtalet ska verkställas. Inger Andersson ska i ett brev få frågan om hon tänker följa avtalet eller om det här ska avgöras på annat sätt, säger Mats Björkenfeldt.

Jan "Blondie" Hammarlöf gör anspråk på sin sjättedel av vinstsumman - 83 300 kronor. Om Inger Andersson inte går med på att betala tänker han stämma henne i domstol.

- Ett avtal är ett avtal, säger "Blondie".

Muntligt avtal

Majoriteten i pakten anser dock att kontraktet inte är giltigt. Samtidigt som kontraktet skrev slöts nämligen ett muntligt avtal. Kontraktet skulle upplösas om segerpengarna inte betalades ut till ett särskilt bolag som de sex deltagarna skulle bilda - ett bolag som aldrig skapades.

- Den som påstår att det finns ett muntligt avtal som står i motsats till ett skriftligt har bevisbördan, säger advokat Mats Björkenfeldt.

Aftonbladet har förgäves sökt Inger Andersson för en kommentar.

Tidigare:

Dan Panas