Netflix

De spelar i Felix Herngrens Netflix-serie ”Folk med ångest”

Av: 

Karolina Fjellborg

Felix Herngren.
Felix Herngren.

TV

Alfred Svensson från ”Leif & Billy”. Dan Ekborg, Marika Lagercrantz, Per Andersson, Sofia Ledarp och Shima Niavarani.
Det är några av skådespelarna som är med när Netflix gör tv-serie av Fredrik Backmans bok ”Folk med ångest”.

Förra året fick vi veta att ”En man som heter Ove”-författaren Fredrik Backmans bok ”Folk med ångest” ska bli Netflix-serie, i regi av Felix Herngren. Nu har inspelningarna startat, och därmed har Netflix också meddelat hur rollistan ser ut.
Huvudrollen som Jack spelas av Alfred Svensson, som är mest känd som ena halvan i SVT:s ”Leif & Billy”. Jacks pappa Jim spelas av Dan Ekborg, och i övriga roller syns bland andra Leif Andrée, Sascha Zacharias, Marika Lagercrantz, Anna Granath, Per Andersson, Sofia Ledarp och Shima Niavarani.

Alfred Svensson (till höger) spelar huvudrollen och är sedan tidigare känd från bland annat SVT:s humorserie ”Leif och Billy”.

Handlingen i ”Folk med ångest” – som alltså blir den andra Fredrik Backman-serien på kort tid, efter HBO Nordics utomordentliga ”Björnstad” – beskrivs så här av Netflix:
Folk med ångest är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama under en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär och en kanin. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den… tom.

I en serie dysfunktionella vittnesförhör får vi efteråt höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och: Vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?
Serien produceras av FLX (produktionsbolaget bakom både ”Störst av allt” och nyligen släppta ”Kärlek & anarki”) och manus är skrivet av Camilla Ahlgren och Alex Haridi.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!


Publisert:

LÄS VIDARE

15 heta tv-serier att streama i mars

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

Fredrik Backman

Tv-serier

Felix Herngren

Dan Ekborg

Shima Niavarani