Tuffa stämningen när ”Mästarnas mästare” avgörs: ”Inte lika kul”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: SVT
Finalisterna 2017 på väg mot första tävlingsgrenen.

TV

I kväll avgörs det vem som blir årets ”Mästarnas mästare”.

Nu avslöjar finalisterna att den gemytliga stämningen från tidigare var som bortblåst inför finalen.

– Det var lite mer tävlingsinriktat. Det gjorde att det inte var lika kul, säger Anders Svensson.

Mysmiddagar och samkväm. Årets säsong av ”Mästarnas mästare” har inte direkt präglats av bråk och konflikter. Men när det var dags för final var det något som förändrades i huset.

– När vi åkte dit till finalen var man där för att tävla. Med tre tävlingar om dagen hade man inte tid att snicksnacka. Alla var supertaggade. Vi hade ändå trevligt, men det var mer ”fighting spirit”, säger Martin Lidberg.

”Det var annorlunda”

Anders Svensson håller med om att det var skillnad från tidigare. Han minns inspelningen från gruppspelet som något av de roligaste han gjort.

– Det var länge sedan jag skrattade så mycket och hjärtligt. Men när det blev finalavsnitten var det en annan stämning med fokus på tävlingarna. Det var lite mindre av det sociala som är det jag bär med mig, säger han.

– Den här spontaniteten och glädjen som fanns tidigare, och att man skämtade. Det var annorlunda, nu var det mer tävlingsinriktat. Det gjorde att det inte var riktig lika kul.

Martin Lidberg och Maria Rooth minns han som några av de mer tävlingsinriktade.

Uppdelat i huset

Anders Svensson tycker även det blev uppdelat, att man höll sig till de deltagare som man tävlat i samma grupp som.

– De såg oss lite som ett annat lag, och vi kanske omedvetet även såg dem som det. Det blev en annan stämning, det var inte riktigt lika avslappnat. Men så är det ju alltid ju närmare finalen man kommer.

Richard Richardsson instämmer med att det kändes uppdelat.

– De har ju haft sina dagar när de bondat, och vi våra. Det blev lite lagtävlingskänsla. Det hade som en naturlig gång. Det blev en transformering mer mot tävling än samvaro, säger han.

Trots sämre stämning har Anders Svensson bara gott att säga om sina medtävlare.

– De är trevliga människor allihopa. Vi sex som var i samma grupp har umgåtts ganska flitigt. Jag har även haft kontakt med Maria.

Finalavsnittet av ”Mästarnas mästare” sänds i SVT1 klockan 20.00 på söndagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE