Anders Roslund

Se första teasern för Viaplays Roslund & Hellström-serie

Av: 

Karolina Fjellborg

Uppställningen i ”Box 21”.
Uppställningen i ”Box 21”.

TV

Nu finns en första titt på Viaplays nya kriminalserie ”Box 21”, som är baserad på Anders Roslunds och Börge Hellströms bok med samma namn och får premiär i januari.

Den 17 januari är det premiär för den första av fyra Viaplay-serier baserade på deckarduon Roslund & Hellströms kriminalromaner.
”Box 21” beskrivs som ”en explosiv historia om trafficking med svåra moraliska frågor om offer och gärningsmän”, och berättar om Lidia och Alina, två unga tjejer från öst som drömmer om ett bättre liv, och luras till Sverige med löften om bättre jobb. En resa som ”slutar i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem”.
Flickornas livsöden vävs samman med andra berättelser, i en utveckling som kulminerar i ett gisslandrama på Löwenströmska sjukhusets bårhus. Och i händelsernas centrum finns kriminalkommissarie Ewert Grens.
Han spelas av Leonard Terfelt, och rollerna som hans kollegor Mariana Hermansson, Sven Sundkvist och Tobias Nordwall görs av Mimosa Willamo, Kristofer Kamiyasu och Simon J Berger. De rumänska rollerna spelas av Ilinca Neacsu, Alexandra Sarbei och Cristian Bota.
På rollistan finns även Joakim Sällquist, Edda Magnason, Sandra Andreis, Ellen Jelinek, Jacob Ericksson och Mikaela Knapp.
Mani Maserrat regisserar och huvudförfattare är Dennis Magnusson.
Så här ser den första teasern ut:

”Box 21” har premiär på Viaplay den 17 januari.


lj TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske lagom till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Oktoberfest! 15 tv-serier som gör hösten härligare

ÄMNEN I ARTIKELN

Anders Roslund

Börge Hellström

Tv-serier

Viaplay

Trailer