Glädjebeskedet - specialsäsong av ”Vår tid är nu”

Måns Herngren: ”Kommer att bli mycket drama”

Av: Benjamin Andrée, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Tanken var att ”Vår tid är nu” skulle läggas ner efter säsong tre.

Nu kommer glädjebeskedet till alla fans: SVT har beställt en specialsäsong av serien.

– Redan när jag såg första avsnittet av "Vår tid är nu" så tänkte jag att "Fan, det här hade jag velat göra", säger regissören Måns Herngren till TT.

SVT har beställt en specialsäsong av kostymdramat ”Vår tid är nu”. Tanken var att den populära serien skulle läggas ner efter säsong tre, som sänds på tv i höst.

Men nu är det klart att det blir en specialsäsong som spelas in i sommar och sänds i SVT julen 2020.

I specialsäsongen gör serien ett hopp tillbaka till sommaren 1951 och visar tittarna vad som hände mellan säsong 1 och säsong 2.

1 av 3 | Foto: SVT
”Vår tid är nu”.

Herngren regisserar

Ny regissör blir Måns Herngren, 54, som är ett stort fan av serien.

– Redan när jag såg första avsnittet av "Vår tid är nu" så tänkte jag att "Fan, det här hade jag velat göra". Det var väldigt mycket som jag gillade, dels berättelsen om folkhemmet men också miljöerna och att den utspelade sig på en restaurang. Jag jobbade i grovdisk på hotellrestaurang när jag var 14 och kände igen mycket av den här hierarkin, där jag som diskare befann mig längst ned i näringskedjan, säger han till TT.

”Mycket drama”

Herngren menar att handlingen i säsong fyra av serien skiljer sig lite från tidigare säsonger.

– Alla de gamla antydda relationerna och förälskelserna kommer att vara med och man får reda på mer om alla rollfigurer. I seriens övriga säsonger har det varit stora intriger kring business och affärsdelen, men det kommer inte att vara så stor del av minisäsongen. Jag skulle säga att det kommer att bli mycket drama, men också plats för en hel del känslor och humor, säger han.

✔️ Få rafflande skvaller och bästa kollen på alla tv-serier som sänds - följ Nöjesbladet på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE