En energisk, stilsäker och rolig kostymserie

Emily Beecham och Lily James i ”The pursuit of love”.
Emily Beecham och Lily James i ”The pursuit of love”.

TV-RECENSION Emily Mortimer har gjort en energisk, modern och väldigt rolig kostymserie av Nancy Mitfords bok från 1945. Skvalleromsusade ”The pursuit of love” är tre timmar förtjusande tv, full av excentriska figurer, vass satir och aristokratisk dekadens.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus
The pursuit of love

Prime Video
Miniserie i tre delar
Av Emily Mortimer, med Lily James, Emily Beecham, Andrew Scott, Dominic West, Dolly Wells, John Heffernan, Freddie Fox, James Frecheville, Emily Mortimer, Assaad Bouab, Shazad Latif.


KOSTYMDRAMA Förra hösten uppmärksammades den här miniserien då en skvallerskandal briserade: Den gifte 50-plussaren Dominic West och hans betydligt yngre motskådespelerska Lily James fångades på romantiskt laddade bilder i Rom, vilket ledde till en bisarr pr-manöver av West och hans fru.
Nu har ”The pursuit of love” – som bygger på Nancy Mitfords bok från 1945 och är skriven och regisserad av skådespelerskan Emily Mortimer – svensk premiär. Och den är en riktig pralin; en energisk, stilsäker och rolig kostymserie som känns sann mot sin tidsperiod men samtidigt har en modern attityd, och är full av excentriska figurer och aristokratisk dekadens.
Lily James och Emily Beecham gör huvudrollerna som Linda Radlett och Fanny Logan. Två kusiner och bästa vänner som navigerar bland romantik, vänskap och sociala förväntningar mellan två världskrig.
Linda (James) är den spontana, vackra, hopplösa romantikern, som hoppar från man till man och hela tiden anpassar sig efter sin senaste kärlek, men aldrig riktigt lyckas landa i något.

Hon är den som allas blickar är riktade mot, och vi ser henne genom ögonen på seriens berättare Fanny (Beecham), som har en mer konventionell inställning till livet och kärleken, men beundrar Lindas fria själ och med tiden verkar känna sig allt mer kvävd av sin roll som maka och mor.
Och runt dessa två finns ett delikat birollsgalleri bestående av, bland andra, Dominic West som Lindas utlänningshatande, misogyne och allmänt oresonlige pappa, en briljant Andrew Scott som en kufisk granne som blir en sorts mentor åt Linda, och Emily Mortimer själv som Fannys mamma, som övergav sitt barn på ett tidigt stadium och sedan dess har stuckit så många gånger att hon fått smeknamnet The Bolter.
Humor, satir och bitande repliker blandas med ett visst ledsamt allvar och en och annan obekväm sanning, kring trånga kvinnoroller och inte så rosaskimrande moderskap.


”The pursuit of love” har premiär på Prime Video den 8 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE