Netflix

”Snabba cash” får fortsättning på Netflix

Succéboken blir nästa svensksatsning hos streamingjätten

Av: 

Torbjörn Ek

TV

”Snabba cash” blir Netflix-serie.

Streamingjätten har beställt en miniserie baserad på en fortsättning av Jens Lapidus bästsäljare.

– Jag har längtat efter en fortsättning på ”Snabba cash”. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer att bli fantastiskt, säger författaren i ett pressmeddelande.

Efter succén med Malin Persson Giolitos ”Störst av allt” har Netflix nu beställt en ny miniserie baserad på en annan svensk bästsäljare.

I ett pressmeddelande meddelar streamingjätten och produktionsbolaget SF Studios att Jens Lapidus ”Snabba cash” blir nästa svensksatsning. Men det är inte handlingen från succétrilogin som blir tv-serie, istället kommer den sex avsnitt långa miniserien att utspela sig tio år efter bokserien.

”Fantastiskt”

– Jag har längtat efter en fortsättning på ”Snabba cash”. Berättelserna är fortfarande episka men skildrar också vår samtid i ett ofiltrerat ljus. Det kommer att bli fantastiskt, säger Jens Lapidus i pressmeddelandet.

Lapidus, som också är exekutiv producent, skriver manuset tillsammans med Oskar Söderlund som tidigare skrivit manus till ”Ettor och nollor” och ”Gråzon”.

– Vi är glada över att presentera den här nya svenska serien och att få återuppliva världen från de mycket omtalade och framgångsrika filmerna på ett nytt och spännande sätt, säger Tesha Crawford som är Nordeuropachef för originalserier på Netflix, i pressmeddelandet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa sommarens trender hos Gina Tricot - handla här.

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

50 färska tv-serier att streama i vår

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

Jens Lapidus