Ellen Bergström om svåra känslokaoset under ”Let’s dance”

Tackar fansen för allt stöd

avMathilde Albinsson

1 av 3

Det är inte bara paljettfest i ”Let’s Dance”.

Ellen Bergström skriver av sig på Instagram – i ett inlägg som hyllas av fansen.

”Allt är så extremt, och känslorna blir så påtagliga. Man blir bedömd, både i prestation och personlighet”, skriver hon.

Ellen Bergström, 27, är en av deltagarna i ”Let’s Dance”. Och hon gör succé på dansgolvet. Publiken möter henne med stående ovationer. Och juryn delar ut höga poäng. Till och med Tony Irving strösslar med hyllningarna.

– Du har gjort mig lycklig! utbrast han efter hennes paso doble för ett par veckor sedan.

Men nyligen publicerade dansstjärnan ett inlägg på sin Instagram - som vittnar om helt andra känslor än de som tv-kamerorna visar.

Har inte varit sig själv

”Allt är så extremt, och känslorna blir så påtagliga. Man blir bedömd, både i prestation och personlighet. Idag fick jag läsa att jag uppfattades som flamsig, osympatisk, jobbig, korkad och att jag hade stirrig blick. Det gör såklart ont i mig. Men jag måste välja att förstå, istället för att ta illa upp och fundera över varför jag uppfattas så”, skriver hon i inlägget.

Hon har klivit in i programmet med många omvälvande känslor i bagaget. I början av mars tog det slut mellan henne och Mike Radoor, 30. Paret hade två månader tidigare köpt en lägenhet ihop.

Och innan dess, i november förra året, sjukskrevs Ellen för akut stress i en månad.

”Det är tufft att utvecklas och att inse saker om sig själv. Jag ÄR en väldigt energisk person, men inte alltid. Speciellt inte när jag mår dåligt (vilket jag har gjort under en längre tid), men jag TROR att jag måste vara energisk - och då blir det så fel. Jag har lagt på den här flamsiga korkigheten för att skydda mig själv, och det gör ont att inse att jag inte kunnat vara mig själv”, fortsätter hon.

Men nu väljer hon en annan taktik – att det inte går att vara på topp hela tiden.

”Jag måste våga lita på att jag räcker som jag är. Jag behöver inte vara ’rolig’. Jag behöver inte göra mig korkad och på så sätt förminska mig själv. Jag har varit så rädd för att folk ska prata om mig bakom ryggen, att folk ska tro att jag tycker att jag ’är någotä och omedvetet har jag då förlöjligat mig själv...”

Hon fortsätter resonera:

”Man kan verkligen inte pleasa alla... Den här insikten gör mig så lugn. Jag räcker bra som jag är, ingen stress och press.”

Fansen svarar med kärlek

Hon avslutar inlägget med att tacka sina följare för kärleken.

”Tack för att ni finns och för att ni är så fantastiska, och för att ni låter mig få vara så pass öppen utan att döma. Det är så fint. Ni är bäst!”

Och följarna svarar med att stötta Ellen Bergström.

”Du är en stor inspiration och jag önskade jag hade ditt sätt att släppa loss och bara vara!! Jag diggar dig, du är en fantastisk person””, skriver en följare.

”Du gör en strålande insats, kämpa på”, kommenterar en annan.

Många känner även igen sig i Ellens beskrivning.

”Låter som att du beskriver mig! Så bra skrivet. Det är lätt att gömma sig bakom en sprallig, kaxig, social yta, läskigt att släppa muren...”, skriver en.

ARTIKELN HANDLAR OM