Här snackar vi kunglig underhållning

TV

Hur skulle det se ut om Kungahusets liv blev tv-serie? Klicks Mattias Loftén har några förslag – kanske något inspirerade av andra tv-succéer.

1. Blue Blood

I en värld bortom förnuft och rum verkar De blåblodiga. Genom eoner av tid har de färdats, på ständigt jakt efter evigt det livgivande elixiret - apanaget. Men hotet om republik är ständigt närvarande. De blå blodiga måste alltid vara redo att försvara sina priveligier med alla medel. Alla medel. Drama, pengar, sex (inom äktenskapet) och en massa fina balklänningar - snart i en tv nära dig.

2. Game of Thrones

I detta kritikerrosade drama får vi ta del av kronprinsessan Victorias hänsynslösa kamp för Sveriges tron. Inget dåd är för grymt, ingen list för långsökt - Victoria skyr varken köpcentruminvigningar, pressfotograferingar eller träskodans i jakten på makten. Dessutom: En massa snack om vädret. Tydligen blir det vinter i år igen.

3. På spa i New York

Plikten kallar på kungafamiljen och alla gör de sig redo för att inviga en diamantgruva i Västerhaninge. Men var tusan är Chris och Madeleine? Kung Carl Gustaf får tips om att paret flytt landet och gömmer sig i New York. Han beger sig omedelbart dit. Med sig har han sin trogna partner in crime, drottning Silvia. Och som extra backup muskel-knippet Daniel och super-hjärnan Victoria.

Spåren leder dem till ett spa. Men kommer de att klara av att motstå alla frestelser där inne? Är de fokuserade nog för att inte lockas av lyxiga massager, pedikyrer, fluffiga badrockar och bubblande jacuzzis? Eller kommer Madeleine och Chris lyckas fly. Ännu en gång.

4. Sons of Monarchy

Brinnande kopplingar, skrikande däck och varm korv! Livet i motorfamiljen är ingen lek. Hög fart (fast inom hastighetsbegränsningarna), parkeringsböter (som man betalar), skägg (vältrimmat), vrålande motorer (lagom vrålande) och ett sjuhelsikes tutande (fast inte i tätbebyggt område). Vrroooom!

5. Så mycket bättre

Hej vanliga människa! Där går du och lyfter lön och jobbar 9–5. Du borde i stället leva så mycket bättre! Löjrom till frukost? Visst! Gratis boende ett helt liv? Inga problem! Åka motorbåt en hel sommar? Oh ja! Häng med kungafamiljen när de lever - så mycket bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM