Broadchurch-stjärnan blir nya doktorn i ”Doctor Who”

Jodie Whittaker har fått rollen i kultserien

Foto: IBL
Jodie Whittaker tar över i ”Doctor Who”.
TV

Jodie Whittaker tar över efter Peter Capaldi i ”Doctor Who”.

Hon blir därmed den första kvinnan att axla rollen som doktorn, skriver Metro UK.

– Det är mer än en ära att spela doktorn, säger hon.

BBC har nu avslöjat vem som blir den nya doktorn i serien ”Doctor Who”. Jodie Whittaker, bland annat känd från tv-serien ”Broadchurch”, kommer att axla rollen.

Whittaker är den trettonde personen som spelat doktorn och den första kvinnan. Hon kommer att ta över från Peter Capaldi som lämnar serien efter årets julspecial, skriver Metro UK.

– Det är mer än en ära att spela doktorn. Det innebär att jag får minnas alla jag var samtidigt som jag tar ett steg framåt och omfamnar allt som doktorn står för: hopp. Jag kan inte bärga mig, säger hon, uppger tidningen.

”Är överlyckliga”

Chris Chibnall, ny manusförfattare och exekutiv producent för serien är glad över tillskottet.

– Jag har alltid vetat att jag ville att den trettonde doktorn skulle vara en kvinna och vi är överlyckliga över att ha fått vårt förstahandsval. Hennes audition blåste oss av stolen, säger han.

Det stora avslöjandet gjordes på BBC One efter finalen i Wimbledon. I ett mystiskt klipp syntes en person gå genom skogen i mantel och en svart luva.

Det är inte förrän i slutet av filmklippet som personen tar av sig luvan och tittarna kan se att det är Whittaker som nu tar över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Doctor Who

Tv-serier