Sex komiker har överlevt en apokalyps i SVT:s nya program ”Överlevarna”

”Fixa en dejt och försöka få den att fortplanta sig med en i laget”

Publicerad 2023-06-20

Till hösten kommer SVT:s senaste satsning: ”Överlevarna”.

Där har ett gäng komiker överlevt en apokalyps – och ska skapa en ny civilisation.

– Garv i kaos – vad mer kan man önska en helgkväll, säger programbeställare Anton Glanzelius i ett pressmeddelande.

Claes Malmberg är domare när Sissela Benn, Nisse Hallberg, Evelyn Mok, Torbjörn Averås Skorup, Christoffer Nyqvist och Johanna Hurtig Wagrell flyttar ut i naturen för att tävla i att överleva utanför civilisationen.

– Bara tanken av att världens överlevnad låg i händerna på dessa sex komiker får mig att darra på läppen. Men också vika mig av skratt. I en tid av kris och katastrof så är Överlevarna den träffsäkra paus vi alla behöver. Garv i kaos – vad mer kan man önska en helgkväll, säger programbeställare Anton Glanzelius i ett pressmeddelande.

”Överlevarna”

Försöka fortplanta laget

I ”Överlevarna” är det endast Claes och de sex komikerna som överlevt en apokalyps och ska skapa en ny civilisation.

De har hamnat i skogen och nu gäller det för dem att övervinna sina rädslor och bemästra sin inkompetens för att lösa de livsavgörande utmaningar som väntar i vildmarken.

Enligt pressmeddelandet kan det handla om att valla djur genom en bana, skriva en nationalsång eller fixa en härlig dejt till en utomstående person och försöka få den att fortplanta sig med en i laget.

Kommer i september

Programmet bygger på det brittiska formatet ”Outsiders” som gick 2021 på Dave Channel – samma kanal som producerade Taskmaster, som är känt som ”Bäst i test”.

”Överlevarna” består av åtta avsnitt, och har premiär på SVT i september.

ANNONS