Skräckextra: De rysligaste streamingtipsen för halloween

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Hulu/Netflix.

TV

Sugen på något läbbigt att streama till halloween? Här är sju rysligt bra tips.

1. The curious creations of Christine McConnell


Oavsett om du själv är en bakare och pysslare, eller som en annan hellre köper allt färdigt, är "The curious creations of Christine McConnell" en riktigt smarrig halloween-pralin. En bisarr, gotiskt lagd bakningsserie med skruvad humor, där Christine McConnell tillverkar härligt makabra (och sjukt avancerade) godsaker och skräckinspirerade inredningsdetaljer omgiven av monstermuppar.
Netflix


2. Familjen Rysberg


Den bästa halloween-tittningen för hela familjen är så klart den här vampyrkomedin, som precis har börjat på sin fjärde säsong i Barnkanalen. Drak-Olle (Marko Lehtosalo) och Bettan (Petra Mede) skickar sin son till den fina internatskolan Huggworth, och får den enerverande utbitesstudenten Albett Gaddstein i utbyte. Ordvitsarna haglar och tempot är skoningslöst.
SVT Play

Foto: Nordisk Film TV.
”Familjen Rysberg”.

3. Apostle


Letar du efter en färsk skräckfilm att streama kan jag rekommendera Gareth Evans visuellt urtjusiga och brutala "Apostle". En mix av stämningsrik folkskräck och exploitation med plågsamt grafiskt våld, med Dan Stevens i huvudrollen som en traumatiserad före detta missionär som 1905 reser till en walesisk ö för att rädda sin syster från en mystisk sekt. Inget för känsliga.
Netflix


4. The haunting of Hill House


Mike Flanagan har gjort en återhållen, meditativ, vemodig, välspelad och vuxen skräckserie som verkligen berör, av Shirley Jacksons klassiska skräckroman "Hemsökelsen". Om familjen Crain, som vi får följa på två tidsplan. 1992 – då de precis har flyttat in i det ståtliga men förfallna Hill House i Massachusetts. Och i nutid – då de fortfarande är djupt traumatiserade av det som hände i huset.
Netflix


5. Castle Rock


Något för alla Stephen King-älskare. Sam Shaw och Dustin Thomason har tagit teman, skådeplats och stämning från skräckmästarens universum, och vävt samman dem till en ny historia i King-anda, om en liten stad med ett stort mörker, en kuslig historia och många underliga figurer. Med Bill Skarsgård, André Holland, Sissy Spacek och Melanie Lynskey, bland andra.
HBO Nordic


6. Chilling adventures of Sabrina


Netflix uppdaterade version av den gamla gladlynta 90-talssitcomen "Sabrina tonårshäxan" levererar mörker, gotiskt läckra miljöer och morbid humor. Med "Mad men"-stjärnan Kiernan Shipka som Sabrina Spellman, som är till hälften dödlig och till hälften häxa, och står med en fot i den vanliga världen och en i den magiska, där man dyrkar satan, och ägnar sig åt orgier, blodsoffer och kannibalism.
Netflix


7. The terror


En av årets absolut bästa serier. Riktigt sofistikerad, isande otäck skräck i prestigeförpackning om den olycksaliga brittiska Franklinexpeditionen, som på 1800-talet skulle utforska Nordvästpassagen men gick under i ett arktiskt helvete. Ett mästerstycke fullt av galenskap, förtvivlan och ohyggliga fasor. Med Ciarán Hinds, Jared Harris och Tobias Menzies.
Amazon Prime Video


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE