HBO Nordic gör tv-serie av Fredrik Backmans "Björnstad"

Goda nyheter! HBO Nordic gör dramaserie av ”En man som heter Ove”-författaren Fredrik Backmans "Björnstad".

Någon gång under 2019 blir det premiär för HBO Nordics första svenska serie – Lukas Moodyssons dramakomedi "Gösta".
Och i dag kom beskedet om att HBO Nordic, som är en del av HBO Europe, satsar på ännu en svensk serie.
"Björnstad", som den heter, är baserad på boken med samma namn av Fredrik Backman ("En man som heter Ove", "Britt-Marie var här") och beskrivs så här:
Björnstad handlar om hoppet som för ett litet samhälle samman, de hemligheter som sliter det itu, det mod som krävs för att gå emot gruppen och konsekvenserna av hur vi uppfostrar våra pojkar.
Den lilla staden Björnstad håller sakta på att försvinna in i den omgivande skogen. När stadens junior-hockeylag har chansen att vinna rikssemifinalen landar hela bygdens drömmar på några tonårspojkars axlar. Denna tunga börda blir startskottet för en våldsam handling där en flicka blir traumatiserad och en stad försätts i kaos. Anklagelserna sprider sig som ringar på vattnet och lämnar ingen opåverkad.
Peter Grönlund – som tidigare har regisserat den hyllade filmen "Tjuvheder" och vars "Goliat" nu är sexfaldigt nominerad inför kvällens Guldbaggegala – regisserar serien (fem entimmesavsnitt). Backman själv är med som exekutiv producent och manus är skrivet av Anders Weidemann, Antonia Pyk och Linn Gottfridsson.
I rollerna syns bland andra Ulf Stenberg och Aliette Opheim.
Björnstad spelas in i Norrland med start i början av 2019 och kommer att visas i Sverige på HBO Nordic.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE