”Röka hasch var vardag”

TV

Nu berättar Robinson-Maggie om sitt helvete – och hur hon tog sig ur det

Foto: har annan attityd till livet i dag Magdalena ”Maggie” Divinas pappa dog när hon bara var fyra. Händelsen satte djupa spår i henne och när hon var 12 började hon missbruka hasch och piller. Sedan följde flera kaotiska år.

Hon började knarka som 12-åring.

Robinson-Maggies tonår kantades av brott, missbruk och behandlingshem.

– Vi satt i lägenheter och drogade ner oss, berättar hon.

Foto: Efter en tävling tvingas Magdalena Divina lämna ”Robinson”.

I går fick Magdalena ”Maggie” Divina, 27 lämna ”Robinson” efter att ha förlorat en tävling. Nu berättar hon om sin mörka tonårstid. Tiden efter pappans död när hon var fyra blev kaotisk. Som 12-åring började hon med hasch och pillermissbruk.

– Jag har alltid haft svårt att kontrollera mina impulser. Därför misstänker jag att jag har adhd. Att röka hasch var något helt vardagligt, som att röka cigaretter. Pappas död tog på mig, fast jag inte förstod det själv, säger hon.

Åren är en dimma

I högstadiet blev hon inlagd på första ungdomshemmet.

– Det var inte bra att åka dit. De jag umgicks med rökte bara hasch. Där träffade jag 16-åringar som hållit på med heroin i två år, säger hon.

Tiden mellan 15 och 17 år minns hon i en dimma. Men hon klarade ändå att passera som godkänd i skolan.

– När jag gick och lade mig var jag så snurrig. Jag brydde mig inte om nånting, om jag dog eller levde. Jag nådde min botten, säger hon.

Livet förändrades

Som 15-åring kom första domen. För vapeninnehav. Hon hade en tårgas i väskan när polisen stoppade bilen hon satt i. Två år senare fann polisen kokain i Maggies väska.

Påföljden för vapeninnehav två år tidigare och ringa narkotikabrott blev ungdomsvård. På behandlingshemmet i Småland förändrades hennes liv.

– Dödsbud efter dödsbud kom när jag var där. Men min familj och mina vänner trodde på mig. Långsamt blev allt bättre, säger hon.

Efter en tid började hon plugga upp sina betyg. Sedan började hon i gymnasiet i Småland. Studenten tog hon hemma i Stockholm. Men åren efter drogmissbruket har inte varit lugna. Maggie har bott i Spanien ett år och fortsatt festandet.

– Det har blivit ett och annat återfall. Men droger är inget jag har kontakt med i dag. Nu jobbar jag som samordnare på ett produktionsbolag och jag har en helt annan attityd till livet. Då förändras också attityden till droger.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson