Han vinner ”Let’s dance” 2018

Grattis, Jon Henrik Fjällgren!

Efter en jämn finalstrid var det till slut han som vann årets upplaga av ”Let’s dance”.

–  Jag är mållös, säger han till Nöjesbladet.

Det stod mellan Daniel Norberg och Jon Henrik Fjällgren.

Efter tre danser var – deras bästa dans, motståndaren väljer och ett egenkomponerat, påkostat shownummer – stod slutligen Jon Henrik som segrare och kunde höja den åtråvärda glasskon i luften med sin danspartner Katja Luján Engelholm.

När kamerorna har slocknat möter Nöjesbladet en glad och chockad vinnare. Jon Henrik håller glasskon i famnen, men den planerar han att överlämna till Katja. Det är henne han har att tacka för dansen, menar han.

– Ja, den här vill jag ge till Katja. Hon är värd den, säger han och fortsätter:

– Jag är lite mållös. Jag vet inte vad jag ska säga mer än att de som har röstat är fantastiska människor. Vi hade inte tagit oss hit utan er, eller vunnit, säger Jon Henrik.

Det skilde endast två poäng mellan Jon Henrik och Daniel efter att juryn delat ut sina poäng. När Jon Henrik till slut ropades upp som vinnare brast det även för Katja.

– Jag började skaka. Jag blev så himla glad. Folk vet inte hur tufft det är, säger hon.

”Klart man får tårar”

Jon Henrik fyller i:

– Det har varit en tung dag, en tung vecka, ett tungt ”Let’s dance”, för att det har varit så mycket att göra. Och sen kommer man hit, gör jättebra danser som vi är nöjda med. Och så vinner vi på det! Det är helt otroligt. Klart man får tårar och blir rörd.

Jon Henrik har tidigare berättat för Nöjesbladet att han tackat ja till ”Let’s dance” som ett sätt att komma tillrätta med sin posttraumatiska stress. Och visst har alla veckor i träningslokalen och i dansstudion gett effekt.

– Det har funkat bra, jag har inte tänkt på den posttraumatiska stressen. Man vill ju inte att den ska ta över ditt liv. Dans är ju glädje. Min självkänsla har vuxit och mitt självförtroende.

Dessutom har hans flickvän, Maret Nystad, varit ett viktigt stöd för honom genom hela resans gång. I finalen var hon bland de första att resa sig upp och applådera artisten efter hans olika dansprestationer.

– Det betyder allting. Att hon fick se när vi vann, det är ju fantastiskt. Hon vet också vad vi har kämpat här varje dag och vet hur mycket jag lämnat hemma. Hon har följt min resa. Det är fint, säger han.

Lovar fest hela natten

Finalkvällen fortsätter med efterfest på Grand hotel i Stockholm. Och Jon Henrik firar segern som sig bör – med mer dans.

– Vi ska dansa igen. Och sen ska vi festa.

– Hela natten!, flikar Katja in.

Och sen då? Du slutar väl inte dansa efter det här?

– Nej, det gör jag inget! Det här var ju skitroligt! Vi kör väl Let’s Dance igen?, säger han med ett skratt.

Jon Henrik anlände till efterfesten i limousin tillsammans med Katja. De skålade i bubbel på väg till Grand hotel. Väl på plats bjöd de på en bejublad show och en favorit i repris – tangon till ”Fantomen på operan”, som de dansade i programmet.

Efteråt kramades Jon Henrik om av närmaste familjen och sin flickvän. Jon Henriks mamma var givetvis på plats för att fira sonens stora seger.

– Jag är så stolt, säger hon.

Carola var en av många som kommit till festen för att fira vinnaren, LaGaylia Frazier likaså som dessutom sjöng på scenen.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE