Eva Röse och Fares Fares i ”Främmande fågel”

TV

Anna Janssons kriminalroman blir tv-serie

Vännerna och forna ”Kopps”-kollegorna Eva Röse och Fares Fares möts igen framför rullande kameror.

Den 33-åriga skådespelerskan spelar huvudrollen när Anna Janssons framgångrika kriminalroman ”Främmande fågel” blir dramaserie i TV 4.

Röse – som blev mamma i juni – spelar huvudrollen som kriminalinspektör Maria Wern i dramaserien ”Främmande fågel” när författaren Anna Janssons roman med samma namn blir tv-serie i TV4.

I övriga roller ses bland andra Fares Fares, Allan Svenson och Mats Långbacka.

– Ett bra manus, en stark regissör och den fantastiska Eva Röse i huvudrollen gör att ”Främmande Fågel” har alla förutsättningar att bli en stor framgång, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4, i ett pressmeddelande.

Inspelningarna börjar den 24 september på Gotland.

”Underbar inspelningsmiljö”

Författaren Anna Jansson har skrivit ett flertal framgångsrika romaner med hjältinnan Maria Wern i huvudrollen. ”Främmande fågel” kom ut 2006 och nominerades till det nordiska deckarpriset Glasnyckeln samma år.

– Det känns fantastiskt att ”Främmande Fågel” blir tv-serie! Gotland är en sådan underbar inspelningsmiljö och jag är väldigt nöjd med valet av skådespelare. Det är givetvis extra roligt att serien når en bredare publik när TV4 väljer att visa den, säger Anna Jansson.