Tv-serier

Mc-marodörer, knarkbaroner och komiker – här är fem serier att se fram emot i höst

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

Hösten. Innan men vet ordet av är den här. Och här är fem serier som lär sätta guldkant på den.

1. Mayans MC


Som "Sons of Anarchy"-fans har väntat. Den 5 september blir det svensk premiär för den här spinoffen, som utspelar sig i samma våldsamma universum och också är signerad Kurt Sutter. Om latinoklubben Mayans Motorcycle Club (bekant från moderserien), som härjar längs gränsen mellan Mexiko och Kalifornien. Huvudrollen som Ezekiel "EZ" Reyes spelas av JD Pardo.
HBO Nordic

”Mayans MC”.

2. My brilliant friend


En åh så lovande serie i åtta delar från HBO, baserad på Elena Ferrantes "Min fantastiska väninna" – den första boken i Neapelkvartetten. Om hur en åldrande Elena Greco skriver ner historien om sin stormiga relation med sitt livs viktigaste vän, Raffaella “Lila” Cerullo, som nu har försvunnit spårlöst. En historia som utspelar sig i "ett farligt och fascinerande Neapel" med början på 50-talet.
HBO Nordic

”My brilliant friend”.

3. Kidding


Det komiska geniet Jim Carrey spelar huvudrollen i den här dramakomedin om hur den älskade och vänliga barn-tv-ikonen Jeff, alias mr Pickles, långsamt förlorar förståndet när hans familj börjar knaka i fogarna. Michel Gondry ("Eternal sunshine of the spotless mind") regisserar och i övriga roller syns bland andra Catherine Keener, Frank Langella och Judy Greer. Premiär den 10 september.
HBO Nordic

”Kidding”.

4. Jack Ryan


"The office"-stjärnan John Krasinski följer i bland andra Harrison Fords och Alec Baldwins fotspår och spelar CIA-analytikern Jack Ryan från Tom Clancys böcker i den här Amazon-serien, som får premiär redan den 31 augusti. "Lost"-kompanjonerna Carlton Cuse och Graham Roland är showrunners och serien är klar för även en andra säsong – där svenska Noomi Rapace dyker upp som hemlig tysk agent.
Amazon Prime Video

”Jack Ryan”.

5. Narcos: Mexico


När de nya avsnitten av det populära knarkdramat "Narcos" landar på Netflix gör de det under det nya namnet "Narcos: Mexico". I säsong fyra har nämligen handlingen flyttat från Colombia till Mexiko, där det ska handla om Guadalajara-kartellens uppgång på 80-talet. Michael Peña spelar DEA-agenten Kiki Camarena och Diego Luna är kartelledaren Félix Gallardo.
Netflix

”Narcos: Mexico”.

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel


Publisert:

LÄS VIDARE

Novembernyheter! 15 rykande färska tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Narcos

Sons of anarchy

Jim Carrey

Noomi Rapace

Netflix

HBO