Här spårar festen ur

avYlva Niklasson

TV

Christian buade ut Jarmo på deltagarnas finalfest i natt

1 av 5 | Foto: Gustav mårtensson
Erika Kilén och Christian Ternstedt bråkar först högljutt för att sedan gå över till att krama och pussa varandra under ”Robinson”-gängets finalkryssning i går. ”Vi började fira i går och har hållit igång sedan dess”, säger Christian.

Jarmo Heinonen hyllades på ”Robinsons” segerfest i natt.

Då ställde sig Christian Ternstedt upp och överröstade publikens jubel med burop.

– Jag orkar inte ens kommentera det, säger Jarmo.

Några deltagare hade förfestat i flera timmar innan de kom till Birkaterminalen i går eftermiddag för att åka på finalkryssning med ”Robinson”-gänget. Och när det dukades fram fördrinkar tömdes bordet snabbt. Glas gick sönder och champagne spilldes ut innan båten ens hade lämnat hamn.

– Vi började fira i går och har hållit igång sedan dess, säger Christian Ternstedt och plockar åt sig fem glas gratisdrinkar.

Pussas och bråkar

Under middagen fortsätter fylleslaget. Christian och Erika Kilén bråkar högljutt, men kramas och pussas lika mycket som de puttas, skäller på varandra och låtsasbråkar.

Klockan åtta samlas alla deltagare och andra resenärer på färjan i den stora baren för att titta på finalprogrammet. Men tv:n på de uppsatta storbildsskärmarna fungerar inte.

– Det är katastrof. Att vi inte ens kan se programmet på vår egen finalfest, säger Josephine Myrén.

”Känns skitbra”

Alla pressas in i ett konferensrum i stället. Jarmo är den klara favoriten och publiken skanderar hans namn och klappar förtjust händerna när han vinner den andra finaltävlingen över Anna Lundh och Nina Amjadi.

– Det känns skitbra att sitta mitt i det här. Det är smickrande att de vill se mig vinna, säger Jarmo belåtet.

En som inte uppskattar favoriseringen av Jarmo är Christian Ternstedt. De två deltagarna har tidigare bråkat öppet på internet och förklarat att de inte tål varandra.

– Vi kommer inte överrens, så enkelt är det, säger Christian.

Publiken jublar

Under programmets final-öråd där Jarmo ställs mot Ellenor Pierre reser sig publiken upp och jublar för att visa Jarmo sitt stöd. Det blir droppen för Christian. Han försöker överrösta jublet med burop till Jarmo och hejarramsor om Ellenor. Och när Linda Isacsson deklarerar Ellenor som vinnare reser sig Christian upp och skriker ut sin lycka och gör segertecken. Resten av de runt tvåhundra personerna i rummet blir tysta och tittar på Jarmo som sitter fem meter bort. Han rör inte en min.

Festade vidare

– Christian är Christian och kommer alltid vara Christian, säger Jarmo och vill inte prata mer om det efteråt.

Men deltagarna lät inte bråket lägga sordin på stämningen, utan dansade och festade vilt vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson