Bard och Sandelin i storbråk om homofobi

Publicerad:
Uppdaterad:
Christer Sandelin och Alexander Bard.
Christer Sandelin och Alexander Bard.

TV

Det började med ett låtval – och slutade i ett storbråk om homofobi mellan Alexander Bard och Christer Sandelin.

– Det finns inte en atom i mig som är homosexuell, menar Christer.

I fredagens ”Idol”-final sjöng Amanda Fondell Christer Sandelins hit ”Det hon vill ha”, och charmade hela juryn. Bard blev så imponerad att han ifrågasatte sin egen sexualitet. Då sa han att Sandelin är nyfiken på att testa killar och att Bard själv blir nyfiken på tjejer.

– Jag vill bli lesbisk efter att ha sett dig göra den här låten, sa Alexander Bard i direktsändning.

”Skiter i vad folk tror om mig”

Senare får Christer Sandelin höra uttalandet från ”Idol”. Och kommenterar Bards homorykten i en Facebookstatus:

”Det är absolut inget fel i att vara detta! Och jag har ingen homofobi på något sätt!! Men det finns inte en atom i min kropp som är homosexuell. Jag personligen skiter i vad folk tror om mig. Men när mina barn får höra och se detta rykte känns det väldigt beklagligt med vad mina barn får för frågor från sin omgivning.”

”Han borde bli glad”

Alexander Bard har ingen aning om varför Sandelin reagerar som han gör, och säger sig vara helt ointresserad av Style-sångarens sexuella läggning.

– Man blir inte upprörd av att utpekas som homosexuell om man inte är homofob. Det spelar ingen roll vilken läggning man har, det ändrar inte ens människovärde. Men Sandelin verkar inte fatta det.

– Det var länge sedan Sandelin var intressant, han borde bli glad av det här.

”Inte det som är frågan”

Sandelin menar att Bard kan ha rätt, att man inte borde bli upprörd av att kallas homosexuell. Men det är inte homoryktena som gör honom upprörd.

– Det har inte med mig att göra, utan med mina barn som inte vet vad ordet ”homofob” betyder. Alexander får kalla mig vad han vill, rasist eller nudist. Det är inte det som är frågan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN