Puma Swede vill spela in ny ’Fäbodjäntan’

avJoni Nykänen

Åkerlund är porrstjärnans drömregissör

1 av 3
ÖNSKEROLLENEn uppföljare till den klassiska porrfilmen skulle falla Puma Swede i smaken.

Puma Swede har ett nytt drömprojekt – ”Fäbodjäntan”.

Porrstjärnan uppvaktar stjärn­regissören Jonas Åkerlund för jobbet.

– Jag kommer att vara på honom och inhandla falu­korven, säger hon, 36, i ”Hissen”.

I Kanal 5:s ”Hissen” med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson berättar porraktrisen Puma Swede att hon gärna skulle vilja göra en nyversion eller uppföljare till den svenska pornografiska filmen ”Fäbodjäntan” från 1978. Hennes önskeregissör är svensken Jonas Åkerlund.

– Jag träffade Jonas Åkerlund på David LaChapelles utställning på Fotografiska i Stockholm. Jag frågade honom ”hur skulle det vara för dig, som är så stor och har jobbat med Madonna och allting, att bli förknippad med att regissera en porrfilm?”, säger hon i programmet.

Mejlade varandra

Puma Swede förklarar att Åkerlund sagt att det inte skulle göra honom någon skillnad eftersom han redan är ett etablerat namn.

Åkerlunds förslag var, enligt Swede, att göra just en uppföljare till ”Fäbodjäntan”.

– Vi mejlade precis innan nyår. Och jag ska absolut ta upp det med honom, säger Puma Swede.

– Jag kommer absolut att vara på honom och inhandla falukorven, fortsätter hon.

Många förslag

Swede ser det som ett alternativ att låta någon annan än hon göra huvudrollen.

– Jag får jättemycket mejl från tjejer och killar som vill vara med i filmer. Fler killar än tjejer. Men jag skulle jättegärna vara med, säger hon.

I "Hissen" görs ännu ett "porr-avslöjande". Mark Levengood berättar att han har fått erbjudande om att medverka i en porrfilm. Men han tackade nej.

– Det var i Amerika, när jag var yngre. Jag ringde Jonas och frågade "vad tycker du?". Han tyckte jag skulle göra det. Jag var kanske 19-20. Jag är glad att jag inte har gjort det, för jag skulle inte ha kunnat göra barnprogram, säger Mark Levengood.

PÅ TV: ”Hissen” klockan 21.55 i Kanal 5.

Så mycket tjänar Puma Swede i porrbranschen:

I "Hissen" avslöjar Puma Swede sitt gage inom porrfilmsvärlden. Man tar betalt per sexscen.

– Det skiljer sig åt om man filmar med en tjej. Alla har olika priser beroende på hur populär man är och hur länge man varit i branschen. Jag ligger ganska högt, säger hon i "Hissen".

– För en scen med en tjej så blir det 800 dollar (5000 kronor) till 1000 dollar (6300 kronor). Jobbar man med en kille, alltså vanligt vaginalt sex blir det 1800 dollar (11 500 kronor) till 2000 dollar (12 700 kronor). Är det analt och med två killar blir priset högre, säger hon.

Hon räknar att hon har spelat in omkring 500 scener. I vissa fall får filmmakarna mängdrabatt ifall det rör sig om ett flertal scener.

Puma Swede berättar att hennes taxa för en live-show via nätet är 9,99 dollar i minuten. Hon får 70 procent av pengarna.