Idol 2015

Här tröstas ”Idol”-Frans av flickvännen

Av: 

Dante Thomsen

TV

Idolen om Laila Bagges kritik: ”Hade känts fejkt”

De har båda röstats ut ur ”Idol”.

Här tröstar Frans Walfridsson och Anna-Sofia Monroy varandra.

– Det är bra att ha någon att prata med, säger Frans.

Det blev en svängig fredagsfinal i kvällens ”Idol”. Temat var Motown och idolerna bjöd bland annat på tolkningar av bland andra James Brown och Aretha Franklin.

Men för Frans Walfridsson, 16, var kvällen mindre lyckad.

Efter att ha fått minst röster av tv-tittarna var han och Tove Burman de deltagare som hängde löst. Till slut blev det Frans som fick tacka för sig.

Tröstades av flickvännen

Flickvännen Anna-Sofia Monroy, som fick lämna ”Idol” för ett par veckor sedan, var på plats i studion för att stötta Frans. Efteråt tröstade paret, som möttes under ”Idol”, varandra.

– Hon kommer vara ett viktigt stöd för mig. Det är bra att ha någon att bolla idéer med. Jag vet inte vad jag ska göra efter ”Idol” så det kan vara bra att ha någon att prata med, säger han till Nöjesbladet.

Hur känns det att få lämna ”Idol”?

– Jag hade det lite på känn. Alla var sjukt bra i dag. Jag fick halvbra kritik och var själv nöjd. Laila snackade om att jag inte dansade tillräckligt men jag är ingen dansare. Om jag ska stå där och dansa, även om det skulle se bra ut skulle det kännas fejk. Då fokuserar jag hellre på sången.

Frans Walfridsson säger sig vara nöjd med sin insats i ”Idol”.

– Jag är bland de sex bästa, det är inte så mycket mer att tänka på.

Laila Bagge: ”Rätt beslut”

Redan innan Frans Walfridsson röstades ut hade juryn på känn att det var just han som skulle ryka. Både Laila Bagge och Anders Bagge gissade att det skulle stå mellan honom och Tove Burman. Alexander Bard gick ett steg längre och slog fast att Tove skulle ”knocka ut” Frans.

– Baserat på dagens prestation så känner jag att det tittarna tog rätt beslut, säger Laila Bagge till Nöjesbladet efter sändningen.

Vad var det som inte funkade för Frans?

– Sången var fantastiskt bra men utmaningen var att köra lite koreografi och han hade inte någonting. Det fanns ingenting. Det skulle han klara. Det var lite synd tycker jag.

Alexander Bard säger att han hela tiden var ganska säker på hur kvällen skulle sluta.

– För en gångs skulle träffade jag rätt. Jag brukar gå på någon slags dagsform och ikväll försvann Frans. Han trevade omkring på scen och hade inte gjort hemläxan.

Anders Bagge: ”Han har en lång karriär”

Anders Bagge har svårt att säga om rätt person fick lämna ”Idol”. Däremot är han inte orolig över Frans fortsatta karriär.

– Den soulen som den här unga killen besitter är fenomenal. Och som jag sa, när jag och Bard är maskätna då har han 20 plattor kvar. Han har en lång karriär på sig.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för ”Idol”-deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol 2015

Idol

Frans Walfridsson

Anna-Sofia Monroy