Bonde söker fru

Linda Lindorff: ”Så overkligt bra och lyckligt”

TV

Tre kärlekar, ett frieri, en vänskap. Så kan man sammanfatta årets "Bonde söker fru". På onsdagskvällen avslutades den nionde säsongen av TV4:s populära kärlekssåpa.

– Så overkligt bra och lyckligt, säger programledaren Linda Lindorff, som snart gör sig redo för en tionde säsong.

"Bonde söker fru" är över för den här gången, och nu tar vardagslivet vid för de fyra bönder vars sökande efter kärleken kunnat följas i TV4:s serie under hösten.

För Sebastian Davidsson har livet blivit allt det han drömt om. Han har funnit sitt livs kärlek i Petra Liljeblad, och i söndags förlovade de sig.

– I våras när jag gav mig in i det här äventyret hade jag en väldigt bra magkänsla att jag skulle träffa min framtida fru och henne som jag ska skaffa barn med. Det har jag gjort nu, sade han i säsongsavslutningen.

Ingen tvekan

Programledaren Linda Lindorff rördes till tårar vid mötet med de förälskade skrotlyftarna i Anderstorp. Hon berättar för TT om hur parets starka känslor smittade av sig på henne.

– Deras kärlek är så tydlig och uttrycksfull - den berör mig. Sättet de träffades på berör mig. Deras totala kapitulation inför kärleken berör mig. De här två hänger sig totalt och utan hämningar. Här finns inget spel eller anledning att gå försiktigt fram. De vet att ödet fört dem samman och det var meningen att just de två skulle finna varandra.

Sebastian Davidssons kärleksjakt såg lite annorlunda ut, eftersom bonden bestämde sig för att söka upp en kvinna som skickat in ett brev till programmet men sedan valt att inte medverka. Programledaren medger att det till en början var "lite kaotiskt", men att de lyckades tänja på programformatet.

– Det var egentligen aldrig någon riktig tvekan, vi måste alltid göra allt vi kan för att ge kärleken en chans. Så är det ju bara. Jag tyckte att det var så bra att han berättade det för mig. Han ska ju inte gå och låtsas bli kär i någon om hans känslor och tankar finns någon annanstans, menar hon.

"Sagolik kärlek"

Ytterligare två kärlekspar blev det i den nionde säsongen av "Bonde söker fru". Peter Karlsson och Helene Johansson har blivit sambor och Jonathan Antonsson och Ellen Andersson planerar att flytta ihop.

– Det är ju banne mig så man får nypa sig i armen nästan, så overkligt bra och lyckligt! Sagolik kärlek som varit helt oförutsägbar. Underbart, kommenterar Linda Lindorff.

I säsongsavsluningen avslöjades det att det blir en tionde säsong av "Bonde söker fru", som singelbönder nu kan anmäla sig till.

Kommer du att leda programmet även nästa år?

– Fyran vill hemskt gärna det, tittarna vill gärna det och ja, jag vill det också så självklart! Det är en ynnest att få leda det här succéprogrammet.

Therese Lindström/TT

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Bonde söker fru

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru