Tv-serier

April, april! Åtta nya måsten på tv-seriefronten

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

PREMIÄRFROSSA Färsk humor från Felix Herngren, ett nytt danskt familjedrama, och ett par hett efterlängtade återkomster.

Här är de viktigaste serierna i april.

1. Sjölyckan

Jag hoppas att jag inte hoppas på för mycket, men den senaste komediserien från Felix Herngren och hans produktionsbolag FLX, som beskrivs som "svensk igenkänningshumor i skärgårdsmiljö", borde verkligen kunna leverera.
Serien handlar om hur tre generationer av familjen Kling ska försöka samsas om sommarparadiset Sjölyckan i Stockholms skärgård, och på rollistan finns bland andra Hans Mosesson, Henrik Schyffert, Malin Cederbladh, Shima Niavarani, Gustav Hammarsten, semesterhumor-legendaren Lasse Åberg och "Bonusfamiljen"-favoriten Marianne Mörck.


TV4, 6 april.


2. Herrens vägar

En ny potentiell dansk storfavorit – ett familjedrama om en familj där prästyrket har gått i arv i 250 år, från bland andra "Borgen"-skaparen Adam Price. Lars Mikkelsen ("Brottet", "House of cards", "Sherlock") spelar patriarken Johannes Krogh.


SVT, 9 april.


3. Lost in space

Sci-fi baserad på serien med samma namn från 1965. "Lost in space" utspelar sig år 2046 och kretsar kring familjen Robinson som kraschlandar på en främmande planet, ljusår från deras tänkta destination, och nu måste försöka överleva, och ta sig därifrån. Med bland andra Toby Stephens, Molly Parker och Parker Posey.


Netflix, 13 april.


4. Bosch

Säsong fyra av deckarfavoriten baserad på Michael Connellys böcker om den hårdkokta LA-snuten Harry Bosch (Titus Welliver). Så här lyder synopsis denna gång:


När advokaten i ett rättsmål mot Los Angeles-polisen blir mördad får Bosch i uppdrag att leda utredningen och lösa fallet innan staden exploderar i upplopp. Han måste nu följa upp varje ledtråd även om det innebär att det leder tillbaka till hans egen avdelning. Ett flertal mord tycks ha ett samband vilket tvingar Bosch till att gräva i sitt förflutna, efter en rättvisa han länge hållits utanför.


HBO Nordic, 14 april.


5. The alienist

Dakota Fanning, Daniel Brühl och Luke Evans gör huvudrollerna i den här psykologiska kostymkriminalthrillern efter Caleb Carrs bok. Om hur en kriminalpsykolog, en tidningsillustratör och en polissekreterare i sena 1800-talets New York försöker hitta en seriemördare som riktar in sig på unga manliga prostituerade.


Netflix, 19 april.


6. Westworld

Äntligen dags för säsong två av HBO:s smarta och enormt påkostade mashup av sci-fi och västern. Och den här gången finns två svenskar med i mixen av robotar, revolvermän, vetenskapsmän och bordeller. Gustaf Skarsgård spelar Karl Strand, som beskrivs som en "pappersvändare som även är bekväm ute på fältet". Och Fares Fares är teknikexperten Antoine Costa.


HBO Nordic, 23 april.


7. Deep state

Och här kommer ännu en serie med Fares Fares. "Deep state" är en spionhistoria som utspelar sig i Storbritannien, USA, Iran, Frankrike och Libanon, och har Mark Strong i huvudrollen som en ex-spion som ger sig tillbaka in i leken för att hämnas sin son, och hamnar i "ett hemligt krig där underrättelsetjänster använder kaoset som sprider sig i Mellanöstern som sitt främsta vapen". Fares spelar en gammal vän till Max i Beirut.


Fox, 23 april.


8. The handmaid’s tale

Den här serien baserad på Margaret Atwoods dystopiska roman om ett nära framtida, religiöst fanatiskt och extrempatriarkaliskt USA, där fertila kvinnor har reducerats till livegna livmödrar, var förra årets bästa alla kategorier, så peppen är såklart enorm inför den här andra säsongen. Nya namn på rollistan är Marisa Tomei, Cherry Jones, Clea DuVall och Bradley Whitford.


HBO Nordic, 26 april.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Zlatans nya bok "Adrenalina" – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Novembernyheter! 15 rykande färska tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

TV4

Netflix

SVT, Sveriges Television

HBO

Westworld