”Madelene var stolt över tv-serien”

avChristian Ström

TV

Premiär för ”Mot alla odds” – deltagarna hyllar avlidna Madelene

1 av 3 | Foto: Foto: SVT
Madelene Lundgrens familj stöder beslutet att visa serien.

Deltagaren Madelene Lundgren, 26, omkom i en tragisk ridolycka och SVT sköt fram premiären av ”Mot alla odds”.

För övriga medverkande är kvällens säsongsstart en påminnelse om den bortgångne vännen.

– Hon var verkligen inspirerande, säger deltagaren Anna Sköld.

I ”Mot alla odds” ska tio personer, alla med olika funktionshinder, ta sig 150 mil genom Afrikas öknar och djungler. Från Viktoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia. Programmet skulle egentligen ha börjat visas redan i november.

Men bara veckor innan ”Mot alla odds” skulle ha premiär avled Madelene Lundgren, 26, i en ridolycka. Det var osäkert om man skulle sända serien över huvud taget. Efter att ha fört diskussioner med övriga deltagare och Madelenes anhöriga beslutade SVT att programmet skulle sändas. Programstarten sköts dock fram till januari.

Samlades för samtal

I samband med Madelenes bortgång samlade SVT deltagarna för minnesstund och samtal.

– Det gjorde vi mycket i samband med dödsfallet. Vi samlades och samtalade, både deltagare och anhöriga, säger Christian Wikander, ansvarig utgivare på SVT.

Anna Sköld, menar att det inte hade varit rätt mot Madelene att stoppa programmet.

– Hon var jättestolt, säger hon till Nöjesbladet.

Anna Sköld berättar att de båda fann varandra redan på planet ner till Afrika. De fortsatte också att umgås efter programmet.

”Världens finaste människa”

– Hon var världens finaste människa, verkligen. Djup och varm. Allt på samma gång. Hon var verkligen inspirerande. Jag har tagit med mig mycket av henne.

– Hon tyckte att man ska köra på, ta dagen som den kommer och satsa. Jag tycker det är rätt, man ska verkligen leva sitt liv fullt ut. Det gjorde Madelene, säger Anna Sköld.

Lena Nordquist, som också medverkar i serien, minns Madelene med värme.

– Hon var en otroligt positiv människa som inte ville att man ska vara negativ. Det har gjort att man hållit sig någorlunda positiv i det här, säger hon.

”Glad och stolt”

Madelene Lundgrens anhöriga har avböjt att uttala sig, men i ett tidigare pressmeddelande skriver de:

”Mitt i sorgen efter Madelene känns det bra att tänka på att ett av många bevis på hennes osedvanliga styrka och vilja var hennes medverkan i ’Mot alla odds’. Vi vet att hon var glad och stolt över sin prestation och har därför framfört vår önskan att serien ska sändas, men att de väntar till efter begravningen.”

”Mot alla odds” har premiär i kväll klockan 20, på SVT1.