Nu härskar ”Loket” igen

TV

Går till ny attack mot TV4 – erkänner miljardbluffen i sändningen

Foto: ANDERS DEROS
Lasse Kronér, Rickard Olsson, Lotta Engberg och Jan Bylund ger kungen av Bingolotto en applåd, sedan Leif ”Loket” Olsson röstats fram som den överlägset bästa programledaren i showens historia av Nöjesbladets läsare 2011.

GÖTEBORG. Han raljerade med de andra programledarna, attackerade TV4 och menade att han själv låg bakom alla miljarder till föreningslivet.

Leif ”Loket” Olsson ägde jubileumskvällen i ”Bingolotto”.

– Det blir svårt att få det så här bra i nästa program, säger han efter sändningen.

Fula grimaser är han också bra på.

Att Leif ”Loket” Olsson, 69, stod i centrum av 20-årsjubileet av ”Bingolotto” i TV4 är nästan en underdrift.

Han kom med gliringar mot de andra programledarna, anmärkte hur de skulle läsa upp bingonumren och påstod sig också ligga bakom insamlingarna av 15 av de 16 miljarder som programmet genom tiderna skänkt föreningslivet.

”Stämde inte helt”

– 15 miljarder var under min tid, vad fan har ni gjort? frågade han de andra programledarna under sändningen.

Men när Nöjesbladet konfronterade honom med påståendet efter sändningen ändrade han sig snabbt.

– Hehe. Nä, det där stämde ju inte riktigt om jag ska vara ärlig. Jag tror att det ligger på åtta miljarder med mig, och åtta miljarder med resten av gänget, säger han.

Dessutom passade han åter igen på att kritisera programmets utveckling från renodlad dansbandsmusik till etablerade storstjärnor.

Sågar stjärnorna

I en musikfrågesport programledarna emellan uppgav han och Lotta Engberg enbart dansband som svar. När de rätta svaren presenterades, Robbie Williams, Tom Jones och Bonnie Tyler, utbrast han:

– Precis det vi aldrig skulle ha i Bingolotto, en massa konstiga utlänningar.

Efteråt menade han att kuppen var Lotta Engbergs idé.

– Det var säkert en kupp, men jag visste inte vad det var. Det var Lotta som skrev. Men jag tyckte det blev bra, det är ju dansband det ska vara, säger han.

”En sån jävla succé”

I en omröstning på nöjesbladet.se tyckte över 70 procent att Loket är den bästa programledaren ”Bingolotto” haft.

– Det är ju fantastiskt. Men det är inte så konstigt, det var ju jag som började. Och det är svårt att ta över en sån jävla succé. Men de är stora personligheter allihop, säger han om sina kolleger.

De andra programledarna menar att Lokets tilltag bara var roliga. Lasse Kronér, 49, har råkat ut för dem tidigare.

– Han ska ju glira. Jag kommer ihåg mitt absolut första program, då var jag med Leifs sista program och skulle rycka en lott ur tunnan. ”Du kan för fan inte ta så, du måste in med handen!”, sa han och skällde! Och jag tänkte ”det här är inte bra”. Han har ju sin bild av hur detta ska göras, säger han.

”Svart bälte”

– För tio år sen låg det nog lite allvar i det där, men nu är det bara allmänt bitande. Loket är ju the master, han har svart bälte i att prata med folk på telefon. Det var länge sen man hörde det, men när man hör det, fan vad bra han är! säger Rickard Olsson.