Christian läckte förlusten på Facebook

TV

Hotades av vite på 150 000 kronor

1 av 7

I kväll åkte Christian Ternstedt ur ”Robinson”.

Efteråt avslöjade han allt på Facebook och hotades av 150 000 kronor i böter av TV4.

– Det var dumt gjort, säger en ångerfull Christian Ternstedt till Nöjesbladet.

Christian Ternstedt hotades av böter efter att ha avslöjat att han var först att åka ur årets säsong av ”Robinson”. Nöjesbladet skrev om händelsen i april.

Inspelningen av programmet skedde under största möjliga hemlighetsmakeri i Filippinerna under våren. Allt för att behålla spänningen för tittarna.

Efter att Christian åkt ur programmet i kvällens avsnitt bröt han mot TV4:s regler och berättade om förlusten på Facebook.

”Ok folk. Jag skiter i reglerna, kan inte vara offline i 3 veckor till. Jag blev ’kanske’ utröstad… Vann en tävling och sen körde de äldre kanske ut mig ur ’Robinson’. Så jag vann ’kanske inte’”, skrev han.

”Det var dumt gjort”

TV4 blev rasande och hotade med 150 000 kronor i vite.

– Han skiter fullständigt i det avtal vi har och agerar korkat på eget bevåg, sa Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

Christian Ternstedt tog bort uppdateringen efter påtryckningar från TV4. Idag är han ångerfull.

– Det är klart att jag ångrar det, det var dumt gjort. Samtidigt har jag ju sett andra som åkt ut och uppdaterat sina statusar. Jag jobbade ju som mediesäljare och journalist i Växjö, vill TV4 att vi ska vara helt tysta får de väl ha kvar oss på ön som de gjorde förr i tiden.

I dag är stridsyxan kring Christians läcka begraven. TV4 anser inte att så många tittare fick spänningen förstörd och har lagt ner alla anklagelser.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson