Sarah Jessica Parker nära att säga nej till ”Sex and the city”-rollen

1 av 4
TV

Superserien kunde ha blivit utan sin viktigaste karaktär.

Sarah Jessica Parker ville inte vara naken i rutan.

Det är svårt att föreställa sig ett cosmopolitansippande ”Sex and the City”-gäng utan Sarah Jessica Parker. Den 51-åriga skådespelerskan erkänner att hon var osäker på om rollen var något för henne, rapporterar Us magazine. Parker, som tidigare medverkat i tv-serier, var trött på de långa inspelningsperioderna och mer sugen på att göra film. Det ville dock inte tv-stjärnans agent, Kevin Huvane, gå med på.

"Han ringde upp mig och sa att ’Darren Star (seriens skapare) har skrivit piloten med dig i åtanke’", skriver Sarah J Parker i James Millers nya bok "Powerhouse".  

Ville ej vara naken

HBO-seriens superstjärna gick med på att träffa Darren Star men var fortfarande osäker på om hon ville ta sig an rollen. Hon kände sig inte bekväm med seriens många nakenscener.

”Men Kevin fortsatte att säga till mig: Detta är annorlunda, ingen har någonsin gjort en roll som den här. Gör detta.”, skriver Parker.

Som historien förtäljer så lät hon sig till slut övertalas. Men inte utan att förhandla sig till en "inget naket"-punkt i sitt kontrakt. Sex säsonger och två filmer senare var Sarah J Parker den enda av de fyra huvudrollsinnehavarna som inte gjort en enda nakenscen.

ARTIKELN HANDLAR OM