Nu har du chansen, Greg - men bara om du tar den

avTorbjörn Ek

TV

Kan bygga sin karriär på svengelskan

Han har varit helt anonym tills nu.

Men när Greg Curtis intog scenen med en svengelsk version av ”Sarah” smälte jag fullständigt.

Skivbolaget bara måste göra ett helt album med honom - på svenska!

Tobbe Ek.

Veckans tema kändes nästan elakt. Greg Curtis har bara bott i Sverige i ett år och ändå skulle han plötsligt sjunga en låt han aldrig nånsin hört förut, på ett språk han precis har börjat lära sig.

Jag räknade ut honom från kvällen. Alltså, ska jag vara ärlig har jag räknat ut honom varje gång. Greg har hittills känts anonymt musikerkompetent, men inte stannat kvar i mitt medvetande länge nog för att jag skulle tänka på honom som någon med en framtid som artist.

Tills ikväll.

Med sin svengelska version av Mauro Scoccos ”Sarah” hittade han plötsligt en alldeles egen identitet.

Studion kokade. Juryn gav stående ovationer. Quincy bugade sig och på Nöjesbladet hyllades Greg Curtis av läsarna och tog hem kvällens tittaromröstning.

Om ansvariga på skivbolaget är snabba och smarta ser de till att det illa kvickt spelas in en EP där Greg sjunger på svenska. Eller varför inte ett helt album med nyskrivna svenska låtar.

Men tänk om Greg inte vill? Tänk om det bara var en kul grej för honom? Det kan helt klart bli ett problem. För det är först ikväll som han lämnat ett riktigt avtryck.

■ ■ ■ Var det juryns fel att Adrian hamnade i botten? Nej, det är alltid artisternas ansvar att leverera på scenen. Men förra veckan ville Quincy att Adrian skulle hitta sitt signature move. Den här veckan sågades han av Nikki för att han lagt ner tid på att försöka få till just det.

Hur förvirrande är inte det för en ung kille som försöker vara alla till lags samtidigt som han ska hitta sig själv inför en miljonpublik varje vecka? Tur då att Adrian ändå röstades kvar så han får en ny chans att bevisa sig nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2016

Idol

Tobbe Ek