”10-åriga killar skriver saker till mig som inte är okej”

TV

Amelia i ”Ex on the beach” om hatet

1 av 3 | Foto: KANAL 5
Amelia Silowa.

Amelia Silowa i ”Ex on the beach” tycker att det är problematiskt att unga personer ser upp till killarnas beteende i programmet.

Det har påverkat henne utanför huset, säger hon till Politism.

– Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag blivit kallad hora eller fitta, säger hon till sajten.

De manliga deltagarnas kvinnosyn i ”Ex on the beach” har varit ett omdiskuterat ämne under säsongen. Bloggaren och artisten Viktor Frisk är en av de som har gett sig in i diskussionen.

”Vissa har en kvinnosyn som får hela magen att vändas upp och ner”, skrev han på Facebook i april.

”Skriver saker som inte är okej”

I en intervju med sajten Politism säger Amelia Silowa att ”Ex on the beach” kan vara ett sätt för folk att få upp ögonen för hur det faktiskt ser ut. Samtidigt säger hon att det är ett problem att många unga ser upp till killarnas beteende.

Det har hon själv fått erfara.

– Jag har liksom 10-12-åriga killar som skriver saker till mig på Instagram som inte är okej. Men det som hänt mig inne i huset har hänt tusen gånger värre utanför. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag blivit kallad hora eller fitta, säger hon till sajten.

”Jättemycket sexuella meddelanden”

Amelia Silowa känner att många behandlar henne efter hennes utseende, vilket hon har upplevt både hemma i Sverige och inne i ”Ex on the beach”. För Politism berättar hon att en av killarna sa till henne senare i programmet att han önskade att han hade valt att gå på dejt med henne första dagen. Han hade inte gjort det eftersom hon hade förstorat läpparna.

– Om en tjej har stora bröst och stora läppar så är hon en bitch som bara bryr sig om utseende, typ. Jag får jättemycket sexuella meddelanden på sociala medier på grund av hur jag ser ut. Som om folk tycker att de har rätt att skriva saker till mig som de aldrig skulle skriva till en tjej med ett mer ”naturligt” utseende, säger Amelia till Politism.

ARTIKELN HANDLAR OM