Karriären tär på deras förhållande

1 av 4
TV

Karriären prioriteras högst och tär på förhållandet.

Kristoffer och Emelie vet inte hur de ska ta sin relation vidare.

– Jag känner mig inte kär alls just nu, säger Emelie i programmet.

I kvällens ”Ska vi göra slut?” får tittarna träffa Kristoffer, 32, och Emelie, 26, som bor i Heby tillsammans med sina två barn. Deras förhållande svajar och de känner sig inte längre nykär.

Emelie sysselsätter sig som mammabloggare, vilket tar upp all tid för familjen och resulterat i att Kristoffer lagt sin dröm om att bli ståuppkomiker åt sidan.

– Det är lite som jag sa i programmet. Jag känner liksom att det känns viktigare att skriva ett blogginlägg, säger Emelie.

Skillnaden blir också tydlig när programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kollar i familjens kalender. Då Emelies spalt är fullspäckat med aktiviteter gapar Kristoffers tom.

– Jag har svårt att veta vad jag vill och har en dålig motor när det gäller att utföra saker, säger Kristoffer.

Statist i förhållandet

Programledarduon försöker få paret att vara mer kärleksfulla i vardagen, men allra mest fokuserar de på Kristoffers karriär. Fredrik Wikingsson tar med Kristoffer till Sveriges främsta scen för ståuppkomik, Norra Brunn i Stockholm.

– Det är som en dröm. Men det är mer någonting som handlar om mig själv, det är det enda jag fått bekräftelse för, säger han i programmet.

Samtalet om Kristoffers självförtroende leder dem in på relationen med Emelie.

– Vi tror att det har väldigt mycket med din relation att göra. Att på ett sätt ta kommandot över din roll i relationen. Det kan vara ett sätt att också förverkliga dig själv. Du har blivit lite av en statist i förhållandet, säger Fredrik Wikingsson.

Får hjälp av proffs

Förutom ett besök på Norra Brunn får Kristoffer även träffa två professionella ståuppkomiker. Nisse Hallberg och David Sundin försöker tillsammans peppa Kristoffer att ta tag i sin dröm. Vilket leder till hans första gig.

– Jag tycker ju att det är jobbigt. Men jag får väl försöka, säger han i programmet.

Säsongsavslutningen av ”Ska vi göra slut?” sänds ikväll klockan 20:00 på Kanal 5.

ARTIKELN HANDLAR OM