”Vänner”-stjärnan förhandlar om att ta över ”Top gear”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

BBC vill att Matt Le Blanc går från sidekick till huvudprogramledare

1 av 5

Efter Chris Evans fiasko: nu förhandlar BBC med Matt Le Blanc om att ta över ”Top gear”.

”Vänner”-stjärnan väntas gå från sidekick till huvudprogramledare.

– Det pågår redan förhandlingar och det är nästan helt säkert att han kommer skriva under nu när han inte behöver arbeta med Chris, säger en källa till Sun.

Populära radioprogramledaren Chris Evans, 50, lyckades inte göra succé som ny programledare för ”Top gear”.

Enligt brittiska tidningsuppgifter har hans medarbetare beskrivit honom som ett kontrollfreak som också hamnat i bråk med sina sidekicks, framför allt ”Vänner”-stjärnan Matt Le Blanc, 48.

”Alla firar”

Och nu rapporterar Sun att BBC redan inlett förhandlingar med Le Blanc om att ta över efter Chris Evans som meddelade sitt avhopp igår.

– Det pågår redan förhandlingar och det är nästan helt säkert att han kommer skriva under nu när han inte behöver arbeta med Chris. Planen är att Chris inte kommer att ersättas, men att Matt blir huvudprogramledare omgiven av teamet som redan finns, som stöd, säger en källa inom ”Top gear”-produktionen till Sun.

Fortsätter i radio

Källan uppger att produktionsteamet är nöjda över att Chris Evans kastat in handduken.

– Alla här firar. Det har varit katastrof, säger personen till Sun.

Chris Evans har haft ett kontrakt för att göra tre säsonger av ”Top gear” och har beskrivits som BBC:s bäst betalda programledare under det gångna året, men enligt Sun kommer BBC inte ge honom någon ersättning för de återstående säsongerna i kontraktet. Däremot kommer Evans att fortsätta som programledare i morgonshowen på BBC radio 2.

Publicerad:

LÄS VIDARE