Starka kritiken efter tv-dejten: ”För feg”

TV

Tar emot prästens gåva – sedan nobbar hon honom

1 av 2 | Foto: Stina är kritisk mot att Cilla tog emot Filips gåva.

Det sista avsnittet av ”Tro, hopp och kärlek” blir dramatiskt för Filip Wennerlunds friare.

Under en måltid riktar Stina kritik mot Cilla – eftersom hon gav frikyrkopastorn falska förhoppningar.

– Jag tycker att Cilla har varit för feg, säger Stina i SVT.

I säsongsavslutningen av ”Tro, hopp och kärlek” måste frikyrkopastorn Filip Wennerlund välja mellan dejterna Stina och Cilla.

I förra veckans avsnitt fick Cilla ett armband av Filip, som hon också tog emot.

– Precis när vi satte oss ner och skulle käka middag tog han fram ett litet paket och ger mig det här armbandet. Och han sa ”jag tänkte bara ge en liten indikation på hur jag kommer att välja imorgon”. Det känns jättejobbigt, säger Cilla i programmet.

Inför Stina är Cilla öppen med att hon inte är intresserad av Filip. Valet att ta emot armbandet får Stina att öppet kritisera Cilla i tv. Eftersom det sänder signaler om att hon är intresserad.

– Jag tycker att Cilla har varit för feg. Hon borde ha berättat för Filip hur hon känner. Men hon gjorde aldrig det. Inte ens när hon fick det där armbandet. Det är jag faktiskt besviken på, säger Stina i programmet.

”Velat ge honom en chans”

I samband med måltiden där Cilla blir kritiserad förklarar hon att hon har känt från början att Filip kanske inte är helt rätt.

– Samtidigt vet jag att jag är snabb på att döma människor och jag har velat ge honom en chans, säger Cilla i SVT.

Stina konstaterar att Cilla inte har några känslor för Filip, och att det är olyckligt att han inte har fått reda på det.

För Nöjesbladet förklarar Filip Wennerlund att han har viss förståelse för Cillas agerande eftersom det är en pressad situation att dejta i tv.

– När Stina tidigare sa att hon är jättekär i mig kände jag att det var för tidigt att lämna ett sådant besked. Då kanske folk tänkte att jag inte visade några känslor alls. Samtidigt måste man förstå att det finns en press på mig att jag ska filma inspelningsperioden ut. Det är en jättekonstig situation, säger Wennerlund.

Fick du falska förhoppningar av att Cilla tog emot armbandet?

– Ja, det fick jag, säger Filip.

Sista avsnittet av ”Tro, hopp och kärlek” sänds i SVT 1 i kväll kl 20.