”Det är rocktema – inte Desmond Child-tema”

avHenrik Ståhl

TV

Lars Eriksson om bråket: Vi fick inga instruktioner alls

Att Lars Eriksson valde Nirvanas ”Smells like teen spirit” i stället för någon av gästdomaren och superproducenten Desmond Childs låtar hade ingenting att göra med att han ratar låtskrivaren.

Det säger Idolen till aftonbladet.se.

– Vi fick inga instruktioner alls om att vi skulle välja en Desmond Child-låt.

Det fortsätter blåsa kring Lars Eriksson i årets ”Idol”. Det senaste i raden bråk har kretsat kring Lars låtval i morgondagens veckofinal – eller snarare det låtval han inte gjort.

Lars Eriksson har nämligen valt att framföra en låt som inte skrivits av superproducenten och låtskrivaren Desmond Child, som flugits in till Sverige som coach och gästdomare i fredagens ”Idol”.

”Det har jag aldrig sagt”

– Jag frågade varför han inte tänkte göra en av mina låtar och då sa han att det var för att han vill göra riktig rock. ”Ok, lycka till” sa jag då, berättade Desmond när Nöjesbladet träffade honom och jurymedlemmen Andreas Carlsson, 35, på Hotell Anglais i Stockholm.

Men det han säger stämmer inte, enligt Lars Eriksson.

– Det har jag aldrig sagt. Jag sa att det ”är rocktema, inte Desmond Child-tema”. Jag valde ”Smells like teen spirit” för att jag älskar Nirvana. Vi fick inga instruktioner alls om att vi skulle välja en Desmond Child-låt, säger Lars Eriksson till aftonbladet.se.

Hur kommer det sig att de övriga sex Idolerna lyckats pricka in Desmond Child-låtar?

– Så var det inte, det var tre andra som också valt helt andra låtar. Men han tjatade som fan på dem tills de valde någon av hans låtar i stället.

Känner sig påhoppad

Lars Eriksson känner sig påhoppad och missförstådd.

– Jag blev lite ledsen i morse när jag slog upp tidningen och såg att han sagt saker om mig som inte stämmer, och att han inte gillar mig. Klart man tar åt sig. Men det är inget bråk, inte från min sida i alla fall. Jag tycker att det är kul att han kommer, jag respekterar honom som låtskrivare och gillar honom som person. Om han inte gillar mig så är väl det okej, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol