Magnus i tårar

TV

Saijonmaa avslöjade lögnen om Härenstams dotter – då exploderade Britt Ekland

1 av 3 | Foto: OTROGEN Magnus Härenstam fick ett barn utanför äktenskapet. När ämnet kom upp i ”Stjärnorna på slottet” vällde känslorna upp till ytan. Han ångrar sig än i?dag.

Först säger Magnus Härenstam att han har två barn. Men Arja Saijonmaas konfrontation får honom att erkänna även ett tredje – fött utanför äktenskapet.

– Den riktige Magnus gömmer sig bakom en spexig fasad, säger Saijonmaa till Aftonbladet.

Middagen i gårdagens avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” fick en tvärvändning när Arja Saijonmaa, 63, plötsligt frågade Magnus Härenstam, 66, om hans oäkta dotter.

Hätskt samtal

– Det var en jättekatastrof, jättejobbigt. Jag ångrar något så kolossalt att jag gjorde (hustrun) Anita så illa, säger en tårögd Härenstam om otrohetsaffären.

När han lämnar rummet blir samtalet alltmer hätskt. Det som i går visades i tv var bara en klippt version av den uppretade diskussionen.

– En smaklös fråga – och helt onödig, säger Britt Ekland, 65.

Men Arja står fast vid att frågan var viktig att ställa:

Öppen inför de nära

– Magnus gömmer sig bakom en fasad där man inte kommer åt honom. Han är alltid studentikost spexig och glad. Jag ville rafsa under ytan, lära känna människan bakom den fasaden, säger hon till Aftonbladet.

Britt Ekland tyckte att du var oförskämd.

– Hon får tycka det. Det rör inte mig.

När Aftonbladet når Magnus Härenstam ifrågasätter han Arjas uppfattning om honom:

– Det stämmer att jag i medier varit sparsmakad med kommentarer kring mitt privatliv. Men sen tror jag att jag är väldigt öppen inför mina närmaste, säger Härenstam som står fast vid uttalandet att han bara har en son och en dotter.

”Har bara två barn”

– Om någon frågar mig så är det två barn jag har. Jag skulle tro att majoriteten inte redovisar sina barn utanför äktenskapet.

Har du frågat din andra dotter hur hon känner när du säger så?

– Den frågeställningen har inte förts på tal. Hon har ju en annan far som har varit högst närvarande i snart 20 år och som har större anledning att kalla sig pappa än vad jag har.

”Känner ingenting”

Aftonbladet har talat med den 22-åriga dottern som är fåordig inför faktumet att Magnus Härenstam bara nämner två av tre barn.

– Jag känner ingenting för det egentligen. Varken positivt eller negativt.

Men hon invänder mot sin biologiska fars uttalande i gårdagens program – där Härenstam påstod att de har en god kontakt.

– Nej. Det som han säger får stå för honom.