Idol

Hotad av juryn

Av: 

Niklas Strömberg

Kerstin Magnusson

TV

Desmond Child till ”Idol”-Lars: Jag ska berätta för tittarna vilket asshole du är

Desmond Child var gäst i ”Idol”-juryn i går. Och han hade inget medlidande med Lars Eriksson som åkte ut. ”Det är bra att han är borta”, säger stjärnproducenten.
Desmond Child var gäst i ”Idol”-juryn i går. Och han hade inget medlidande med Lars Eriksson som åkte ut. ”Det är bra att han är borta”, säger stjärnproducenten.

Gästdomaren Desmond Child riktade ett hot mot Lars Eriksson före direktsändningen.

– Jag ska berätta för de svenska tittarna vilket asshole du är.

Sent i går kväll fortsatte turerna kring den fallne idolen.

Lars Eriksson tar inte åt sig av Desmond Childs hårda ord. ”Desmond anses vara en expert på det han gör. Och om man säger så här: världen styrs av politiker som anses vara experter på världen. Men världen ser för jävlig ut”, kontrar Lars.

Han skrattar och ler sitt bredaste expertleende.

Inne i tv-studion kramas den utslagne Lars Eriksson fortfarande om av sin vänner – men den amerikanske stjärnproducenten Desmond Child känner inget medlidande.

– Det är bra att han är borta. Han kunde ju inte ens sjunga sin egen farvälsång. Det är ju nästan roligt. Han kunde inte sjunga någon av mina låtar, och han kunde inte sjunga avskedslåten för det var inte coolt nog. Men nu kan han gå och vara cool någon annanstans.

Friktionen mellan det besökande jurytillskottet och den bångstyrige idolen Lars Eriksson, 28, har skavt ända sedan deras första möte, tidigare i veckan.

Anledningen är att Lars – och bara Lars – vägrat sjunga en låt skriven av den namnkunnige hitmakaren.

”Jag kände mig sårad”

– Jag kom hit för att göra en show med musik som jag skrivit men han vägrade. När jag frågade varför sa han att han ville göra en riktig rocklåt. Jag kände mig förolämpad. Och sårad. Jag har sålt 300 miljoner skivor, det måste finnas någon låt han kan sjunga, säger Desmond Child.

Under gårdagen valde han att gå ut och berätta om slitningarna i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Före programmet gjorde han klart för Lars Eriksson vad han kunde vänta sig.

– Han frågade vad jag skulle säga när jag var med i tv och jag sa att jag skulle berätta att han var ett asshole, säger Desmond.

Lars Eriksson bekräftar den infekterade ordväxlingen, men så vidare tungt tycks han inte väga Desmonds ord.

– Vi träffades utanför hissarna på hotellet och han sa: i morgon ska jag berätta i direktsändning vilken skitstövel du är. Jag visste inte hur jag skulle reagera.

– Desmond anses vara en expert på det han gör. Och om man säger så här: världen styrs av politiker som anses vara experter på världen. Men världen ser för jävlig ut.

Efter gårdagens sändning

fick Lars också stå ut med kritik från jurymedlemmen Laila Bagge.

Hon omnämner att han vägrade att sjunga avslutningslåten – och kanske framför allt formuleringen ”den här jävla skitlåten” – som fruktansvärt oprofessionellt.

– Jag tyckte det var helt okej att det blev Lars som fick lämna. Det har varit mycket rabalder kring honom och han har sågat ”Idol” och sågat ”den där jävla sponsorturnén” och vad det nu varit. Han är klumpig i sina utryck och har absolut sig själv att skylla, säger Laila.

”Får åka på loserturnén”

I TV4:s ”Eftersnack” fortsatte dock Lars i går kväll att raljera över ”Idol”. På frågan vad han lärt sig under programmets gång blev svaret: inte ett skit musikaliskt.

Attityden färgar även de svar han ger till Nöjesbladet.

Är du ledsen över att ha åkt ut?

– Jag hade gärna stannat några veckor till.

Vad händer nu?

– Nu får jag åka på den där loserturnén, säger han och ler.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Aftonbladets bloggarSäg din åsikt i IdolsnackLäs ALLT om ”Idol 2008” här!Aftonbladets bloggar
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Idol

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol