Läsarna: Hål i huvet på Kanal 5

TV

Hård kritik mot ”Älskling, vi dödar barnen” i Eftersnack

Med skräckbilder av barnens framtid hjälper hälsopedagogen Zarah Öberg föräldrarna att lägga om sin livsstil i ”Älskling, vi dödar barnen”.

I Eftersnack var kritiken mot programmet hård.

– Kanal 5, ni måste ha hål i huvet som inte tänker er för! Vad säger ni till ert försvar? skrev Teuvo.

Foto: Programledaren Zarah Öberg.

Signaturen Sextiotalist höll med: ”Hur kan det vara tillåtet att visa sånt här? Hur mobbade blir barnen i skolan efter att detta sänts? Föräldrarna är helt otroligt korkade som utsätter barnen för detta!”

”Inte nog med att det finns program som tex Du är vad du äter, där vuxna själva måste ändra sin livsstil pga att de är kraftigt överviktiga, men nu ska det komma program där barnen drabbas” skrev Adriana.

”Svensk tv blir bara sämre och sämre” tyckte supermikaela.

”Barnhullet har hängt med i alla år”

Men några läsare såg skrämseltaktiken som nödvändig för att få familjerna att inse allvaret i sin situation. ”Jag var själv mullig som barn och med facit i hand skulle jag nog velat att mina föräldrar "tvingat" ut mig mer. Barnhullet har hängt med i alla år - likaså "motviljan" mot motion” skrev amorina66y.

”Titeln är skrämmande och programmets upplägg kanske inte det bästa, men poängen är tydlig. För första gången i människans utveckling så fostras en generation med kortare livslängd än sina föräldrar. Det är värt att motarbeta” tyckte trollbabe .

Sandra Wejbro