Tittarna: Ut med Jihde

TV

Flera upprop kräver att programledaren avgår

Foto: SÅGAS I NATT Nu växer tittarstormen mot Peter Jihde. På aftonbladet.se hade i natt över 10 000 läsare tyckt till om programledaren. Hälften av dem vill ha bort honom från ”Idol”. Och på sajten Facebook har flera upprop startats – och kritiken är hård.

Läsarna sågar honom och juryn driver med honom i direktsändning.

Och det stannar inte där.

På sajten Facebook har nu flera upprop startats för att få bort programledaren Peter Jihde.

Foto: Juryns ordförande Peter Swartling, till höger, kallade Jihdes programledarskap för ”en dålig komedi” i går.

Jihdes karriär som programledare i ”Idol 2007” hann knappt börja innan han kritiserades från flera håll.

Nu har även läsarna givit sin dom.

På en omröstning på aftonbladet.se ger hela 50 procent av de över 10 000 läsarna Peter Jihde betyget – ”Kass – kom tillbaka Gynning och Berg”.

”Tvångsrakning”

Även på internetcommunityn facebook.com ekar kritiken.

”Tvångsrakning på Jihde” och ”Ge oss Gynning nu, Jihde suger” är två exempel på diskussionsgrupper som nyligen startats på sajten.

I ytterligare en grupp uppmanas till upprop mot Peter Jihde – allt för att få bort honom från ”Idol”.

För Peter själv kommer facebook-hatet som en nyhet. Men att människor har åsikter om honom ser han inte några problem med.

– Folk tycker till om tv, och det är ju vad tv handlar om. Är man med i en sådan här produktion måste man vara med på att folk säger bu eller bä, och det är jag, säger han.

Gillar gnabb

Inte heller att juryns Peter Swartling i går kallade Jihdes programledarskap för ”en dålig komedi” tycks vara några problem för tv-profilen. Det trots att kommentaren enligt Swartling inte var inskriven i manus.

– Jag sa redan innan den här produktionen att jag ser framemot att möta juryn. Jag tycker det är kul med det där smågnabbet, säger Jihde.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol