Sjuk – och en kass låt

TV

Olle Hedberg inför semin i ”Idol”: Jag vaknade kallsvettig

GÖTEBORG. En trasig hals – och helt fel låt.

Semifinalen i ”Idol” i kväll riskerar att bli en mardröm för Olle Hedberg.

– Jag vaknade kallsvettig, säger han.

Foto: tvingas äta kortison Olle Hedberg, 29, är orolig inför kvällens semifinal i ”Idol”. Och han har all anledning. Förkylning och feber gör att han måste ta kortison-piller för att rösten ska fungera. Dessutom är han missnöjd med juryns låtval, Keanes ”Everybody’s changing”.

I kväll gäller det. Men nu hopar sig problem över gotlänningen Olle Hedberg, 29. I flera dagar har han varit sjuk och haft svåra halsproblem.

I går, under repetitionerna i Scandinavium, satte ”Idols” sångpedagog ner foten och krävde att Olle Hedberg träffade en läkare.

– Jag var jätteansträngd i rösten, förkyld och hade feber. Jag vaknade kallsvettig på morgonen, säger han.

”Idol”-produktionen skickade Olle Hedberg till en specialistläkare som till vardags behandlar artisterna på Göteborgsoperan.

– Läkaren var jätteschyst. Han var egentligen på en konferens men tog sig tid att titta på mig.

Hade aldrig hört låten

Olle Hedberg tvingas nu ta kortison i pillerform. Under repetitionerna i går skakade Olles händer, en vanlig biverkning av medicinen.

– Läkaren sa att det egentligen inte är bra att jag sjunger på repetitionen men jag har inte kunnat öva innan så jag var tvungen att ta ut mig. Innan kortisonet gjorde det väldigt ont att sjunga. Nu känns det lite bättre men jag är fortfarande hes, säger han.

”Har väl mindre tur”

Men problemen slutar inte där. Juryn har valt ut var sin glänsarlåt åt idolerna där de ska kunna briljera. Först fick Olle en låt som han kände var omöjlig att göra bra så han önskade ytterligare ett val.

I lördags fick han låten ”Everybody’s changing” av Keane i stället.

– Keane? Jag hade aldrig hört låten innan. Jag gillar inte den. Jag skulle så gärna vilja ha en låt att kunna glänsa med. Som ”Use somebody” med Kings of Leon. En del har väl mindre tur.

Både Jay Smith och Minnah Karlsson bjuder på ordentliga shower i kväll. Olles framträdanden är mer avskalade.

– Det är produktionen och koreograferna som bestämmer numren. Jag hoppas att det inte blir något negativt för mig, säger han och fortsätter:

– Om tittarna ser att det ligger mer ansträngning bakom någon annan, slår det nog tillbaka. Jag kör mitt race.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol