Pernilla Wahlgren

”Arga snickaren” tappar det helt efter husmissen

Av: 

Linn Elmervik

TV

”Man känner sig väldigt utlämnad”

För två år sedan köpte Johan Petersson sin sommarstuga - helt osedd.

När den informationen når ”Arga snickaren” får humorprofilen en brutal utskällning.

– Är du dum i huvudet på riktigt?

I ”Arga snickaren VIP” har Anders Öfvergård tidigare besökt Pernilla Wahlgren, Markoolio och Börje Salming. Den här gången är det dags för ”Partaj”- och ”Café Bärs”-profilen Johan Petersson, 46 att bli uppläxad av tv-snickaren. I villan i Segeltorp utanför Stockholm har Johan under flera år skjutit upp diverse praktiska sysslor. Det faller inte i god jord hos Öfvergård, som ger honom en rejäl avhyvling.

– Anders har ett stort hjärta, men inget filter. Man känner sig väldigt utlämnad när han kommer med sina skarpa ögon. Det är skitjobbigt, säger Johan Petersson till Nöjesbladet.

Kritiseras för husköp

Att komikern och skådespelaren skulle tacka ja till att medverka i programmet var ingen självklarhet, men eftersom Anders Öfvergård redan gästat hans humorprogram ville han återgälda tjänsten.

– Det är jobbigt när Anders kommer och tittar rakt igenom en. Men han kom till ”Partaj” och bjöd på sig själv, då ville jag också göra det.

”Arga snickaren” har otaliga anmärkningar på Johans Peterssons hus och trädgård, men det riktiga utbrottet kommer först när han får veta att Johan för två år sedan köpte en sommarstuga – utan att alls ha sett den i verkligheten.

– Köpte du ett hus på nätet utan att titta? Ingen besiktning, ingenting? Är du dum i huvudet på riktigt?

– Ja, det är jag nog. Det är skitdumt, blir svaret från komikern.

”Väldigt utsatt situation”

Johan berättar att han bestämde sig för att inte skoja bort Öfvergårds råd, utan ta dem på allvar trots att det kändes tufft.

– Jag ville lyssna och lära. Men det är en väldigt utsatt situation att stå där och erkänna vad jag har gjort fel i mitt hem. Alla har något i sitt liv som de inte prioriterar, för mig är det mitt hus.

Och trots att hade fullt upp med att kombinera inspelningarna med sitt vanliga tv-jobb gjorde han sitt allra bästa när Anders Öfvergård gav honom renoveringsuppdrag.

– Man vill ju vara duktig, men jag var under tidspress. Och det är aldrig en lyckad ingrediens när man ska försöka vara hantverkare fast man inte är det, säger han.

Johan Petersson började sin tv-karriär 1992 när han ledde ”Disneyklubben” i SVT tillsammans med Alice Bah Kuhnke och Eva Röse. Sedan dess har han bland annat gjort roller i barnprogram som ”Doktor Mugg”, ”Bröderna Fluff” och ”Hem till Midgård”. Humorprogrammet ”Partaj” har vunnit tv-priset Kristallen två gånger för Årets humorprogram.

Följ Nöjesbladet på Facebook!

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Pernilla Wahlgren

Markoolio

Anders Öfvergård

Arga snickaren