Felix har tröttnat på "Solsidan"

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag känner mig inte så sugen på att göra en säsong till”

Mia Skäringer och Felix Herngren i ”Solsidan”.
Foto: MORGAN NORMAN/SÖDERBERG
Mia Skäringer och Felix Herngren i ”Solsidan”.

Han är mannen bakom en av Sveriges största tv-framgångar.

Men Felix Herngren säger att han tröttnat på "Solsidan" och vill gå vidare med nya projekt.

Foto: Börje Thuresson
Felix Herngren.

Året har börjat bra för Felix Herngre n. Premiären av den andra säsongen av "Solsidan" sågs av 2,5 miljoner tittare och serien har fortsatt locka storpublik. Nyligen blev han också pappa för femte gången och nu släpper han dvd:n "Det allra bästa med Felix Herngren".

Men Sveriges just nu kanske hetaste komiker säger att hans karriär är på väg att ta en ny vändning och trots att trycket är stort på en fortsättning på "Solsidan" ser han ingen framtid för serien inom överskådlig tid.

– Nej, jag känner mig inte så sugen på att göra en säsong till. Det kan säkert bli av någon gång men jag har jobbat enormt mycket under tre år med de här två säsongerna och känner mig själv ganska trött på "Solsidan", säger han.

Samlings-dvd

På sin nyutkomna dvd har han samlat de flesta av sina karaktärer och sketcher. Allt från genombrottet i "Smash" till polisen Papi Raul och storsuccén "Solsidan".

Det är nästan två timmar nostalgi. Galen, modig och ibland rätt så tramsig humor.

– Jag ville göra knasiga och roliga grejor och inte ägna mig åt politisk humor. Jag var mer intresserad av att porträttera karaktärer och göra parodi på en viss människotyp, snarare än saker i samhället som jag var besviken på.

– Vi hade väldigt kul tillsammans i början av min karriär, men jag hade också mycket mer ångest då över att det skulle bli bra, att jag skulle åka ur branschen. I dag kan jag nog kosta på mig en flopp, säger han.

Bokslut

För Felix Herngren är dvd:n ett sätt att summera karriären och göra bokslut. Den närmaste tiden ska han ägna åt familjen samtidigt som han arbetar med filmatiseringen av Jonas Jonassons enormt framgångsrika roman "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Felix Herngren har köpt rättigheterna till boken och ska skriva manus och senare regissera filmen.

Förhoppningen är att inspelningen ska komma igång sommaren 2012.

– Jo, jag tror att det är dags att göra något annat. Det här med att göra roliga gubbar känns som ett avslutat kapitel. Vi får se hur länge jag fortsätter att vara framför kameran. Folk har nog ett behov av att se nya ansikten och just nu känner jag att det här med regi och skriva manus är det jag vill göra, säger han.

Niklas Kjellberg/TT Spektra

Publicerad: